Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #14 Avocadosoep

De voorraad avocado’s slinkt langzaam. Vandaag een recept om de berg met 2 avocado’s te verminderen! Of nog meer als je deze soep voor een grote groep hongerige hardlopers maakt.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor 4 grote koppen soep gebruik ik de volgende ingrediënten:
– 2 rijpe avocados
– 1-2 teentjes knoflook
– halve ui
– 1 kippenbouillonblokje (of groentebouilon voor vegetariërs)
– 100 ml kookroom
– beetje peper en zout
– coburger of rauwe ham voor de niet-vegetariers
– cayennepeper of paprikapoeder
– afbakstokbroodje

DSC00404

Benodigd:
– staafmixer
– pannenlikker
– grote pan
– garde

[heading size=4 style=underline]Snijden en prakken[/heading]Verwarm de oven voor en bak het afbakstrokbrood.
Kook 1,2 liter water in een grote pan. Zodra het kookt voeg je het bouilonblokje toe. Als het bouilonblokje is opgelost laat je dit even trekken op een laag vuurtje.
Avocadosoep Collage
Snijd ondertussen de avocado’s door de helft en lepel ze uit in een maatbeker. Voeg de knoflook, de halve ui in grove stukken en 100ml kookroom toe. Eventueel wat kookvocht of gewoon water om het goedje pureerbaar te krijgen. Met een staafmixer pureer je het goedje tot een glad groen papje. Blijft het klonterig? Voeg dan nog wat extra water toe. Vervolgens lepe je dit papje in het kokende water. Voorzichtig voor opspattend water! Mix het papje goed door het water met de garde. Breng de soep vervolgens op een laag vuurtje aan de kook. Breng op smaak met wat peper en zout. Niet te lang door laten koken, want dan kleurt je soep van groen naar en beetje bruinig. Dat is niet erg, maar ziet er lang niet zo aantrekkelijk uit als de groene Shrek-variant…
Schep de soep in je soepkom en garneer met een paar stukjes ham en cayennepeper of paprikapoeder. Een kleurrijke en gezonde soep staat op je te wachten! En vergeet het stokbroodje niet uit de oven te halen…

Meer soep nodig? Gebruik dan naar verhouding meer ingrediënten.
DSC00410

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!