Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #15 zomerse salade

Met deze warmte heb ik absoluut geen zin om in de keuken te staan. Warm eten staat me niet aan en ik eet pas later op de avond als me dat uitkomt. Maar heb je ’s avonds (trainings)plannen en wil je niet met een lege maag de deur uit? Dan is deze zomerse salade een uitkomst. Gezond, simpel, snel en lekker verfrissend.

[heading size=4 style=underline]De ingrediënten[/heading]Voor een salade voor 1 persoon gebruik ik de volgende hoeveelheden. Dan heb je een lekkere volle maaltijdsalade.
– 75 gram perline proscuito ( verse gevulde pasta van de Albert Heijn)
– 100 gram spinazie
– halve paprika
– 1/4 komkommer
– olijfjes
– feta
– pijnboompitjes
– olijfolie extra vergine
– peper en zout
De perlines zijn met ham en met kaas verkrijgbaar. Wil je een extra bite? Wat dacht je van hamblokjes of uitgebakken spekjes?
946313_10201717409804148_906142314_n

[heading size=4 style=underline]How to mix?[/heading]Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en rooster de pijnboompitjes. Bak eventueel je spekjes uit als je voor een niet-veggie-salade gaat.
Snijd ondertussen de paprika, komkommer, feta en olijfjes (en eventueel ham) in stukjes en doe ze in een grote slakom.  Scheur de spinazieblaadjes en gooi die erbij. De pasta even uit laten lekken en af laten koelen en toevoegen aan de rest, samen met de pijnboompitjes. Scheutje olie en naar smaak peper en zout toevoegen. Beetje husselen en klaar! Kan het nog sneller?
Salade Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!