Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #17 Bruscetta

Met een zonnetje op de bol en dit gerecht, waan je je even in Italië. Bruscetta is heerlijk fris, een tikje pittig en veelzijdig. Eet het als voorgerecht, als een lekkere lunch, een borrelhapje of als sidedish bij de bbq. Het laat zich prima combineren met andere gerechten of een glaasje wijn. Verleng je vakantie met een zomers gevoel. Of verjaag je collega’s met een knoflookwalm….

[heading size=4 style=underline]De ingrediënten[/heading]Dit gerecht is heel makkelijk naar eigen smaak aan te passen. De basis is hetzelfde. Met de volgende hoeveelheden kun je ongeveer een half ciabattabrood beleggen.
– Afbak ciabatta
– 4 tomaten
– 3 teentjes knoflook
– olijfolie extra vergine
– peper en zout
– Italiaanse kruiden
Hou je van pittig? Gebruik dan 3 teentjes knoflook. Als je je collega’s niet wil vergassen kun je met minder toe.
1150843_10201758893161206_209399201_n

[heading size=4 style=underline]Snijden, pletten en koelen[/heading]Zet een pannetje met water op het vuur. Als het water kookt dompel je de tomaten ongeveer 30-45 seconden onder. Als de tomaten zijn afgekoeld kun je ze ontvellen. Snij de tomaten in kwart en verwijder de harde kern. Vervolgens snij je het vruchtvlees in kleine stukjes. Laat ze even in een vergiet of zeef uitlekken.
In de tussentijd snij je de teentjes knoflook fijn. Snij ze eerst doormidden om het harde stukje in het midden te verwijderen. Met een mes plet je de stukjes knoflook fijn totdat er een pulp ontstaat.
Doe de tomaten in een afsluitbaar bakje, voeg de knoflookpulp toe en breng op smaak met een eetlepel olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet het goedje (met deksel erop) een paar uur in de koelkast.
Bruscetta Collage

Dinertime? Haal de tomaten alvast uit de koelkast. Verwarm de oven voor en bak het ciabattabrood zoals op de verpakking staat aangegeven. Is het brood klaar? Laat het dan even afkoelen. Snij het brood in de lengte door midden en in behapbare stukken. Besprenkel het brood met olijfolie en schep een ruime hoeveelheid tomatenmengsel op een stukje brood.
Buon appetito!
1157690_10201761070855647_1463352058_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!