Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #19 Venkelsalade

De geur is onmiskenbaar, heerlijk anijsachtig. Alhoewel ik erg weinig (te weinig) venkel eet, vind ik het een heerlijke groente. In deze vegetarische salade komt de anijssmaak goed tot zijn recht. Een verrassende combinatie van zoet, zuur en zout. Laat je verrassen!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Een hele venkelknol is voor een salade voor 1 persoon een beetje veel. Daarom heb ik hier de ingrediënten benoemd voor een salade voor 2 personen:
– 1 grote venkelknol
– zakje veldsla van 75 gram
– 1 sinaasappel
– 3 eetlepels olijfolie
– pijnboompitjes
– snippers grana padano
– peper en zout
1185411_10201980979353222_1060607643_n

[heading size=4 style=underline]Bereiding[/heading]Snij de venkel in fijne plakjes. Dat kan met een schaaf, of met een mes. Met een schaaf krijg je lekker dunne plakjes, maar met een mes kan het ook prima.
Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een kom (groot genoeg om ook de venkel bij te kunnen doen). Doe hier de olijfolie bij en voeg een beetje peper en zout toe naar smaak. Mix de ingrediënten tot een marinade. Voeg de gesneden/geschaafde venkel toe en roer de venkel goed door de dressing. Laat dit even staan en roer af en toe om.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes mooi bruin. Direct uit de pan halen om verbranding te voorkomen en laat ze op een bordje afkoelen.
Leg de veldsla op 2 diepe borden en schep hier de venkel met marinade op. Hussel het een beetje door elkaar. Vervolgens garneer je de salade met de snippers grana padano en de pijnboompitjes.

Bon apetit!
Venkel 1 Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!