Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #20 maaltijdsalade

Iiiieeeeuuuwww erwtjes!! Dat gilde ik vroeger altijd als ik een bord met die groene miniknikkertjes voor mijn neus geschoven kreeg. En ik ben er nog steeds niet dol op… Mijn eerste reactie toen mijn moeder me van de week deze salade voorzette was dan ook: iiieeeuuuww erwtjes!! Maar ik ben of over die fase van dat ik ze niet lekker vind heen gegroeid, of dit was een goede oogst. Hoe dan ook, dit recept moest ik thuis nog even maken, zodat jullie er nu ook van mee kunnen genieten.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Ik ben een redelijk grote eter. Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt voor een maaltijdsalade voor 1 persoon:
– 50 gram erwtjes uit het koelvak of uit de vriezer
– zakje van 200 gram aardappelschijfjes
– 1/2 bouillonblokje
– 50 gram salami
– 1/2 rode parpika
– 1/2 appel (pink lady)
– 1 bosuitje
– 2 eetlepels magere kwark
– 1 eetlepel halvonaise/mayonaise
– 1 theelepel mosterd (pittig)
– paprikapoeder
– peper en zout
1238836_10202016137792161_2133421030_n

[heading size=4 style=underline]Zomer in je bol[/heading]Al die ingrediënten bij elkaar zien er al kleurig uit. Wacht maar totdat het op je bord ligt! De zomer komt even terug. Maar daarvoor moet je eerst het nodige hakwerk verrichten.
Snijd de aardappelschijfjes in kleine stukjes en kook ze gedurende 10 minuten gaar in ruim kokend water en een bouillonblokje. Laat ondertussen de erwtjes ontdooien (als ze uit de vriezer komen) of spoel de verse erwtjes even onder koud water. Laat ze uitlekken.
Snijd ondertussen de paprika, bosui, appel en salami in kleine stukjes. Doe dit in een kom.
De dressing maak je door de kwark, halvonaise/mayonaise en mosterd in een schaaltje te mixen. Voeg naar smaak peper, zout en de paprikapoeder toe.
Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even in een vergiet uitlekken en afkoelen. Nu de erwtjes en aardappelen bij de rest van de gesneden groente en salami in de kom en voeg er naar smaak de dressing aan toe. Ik heb ongeveer 2/3 van de gemaakte hoeveelheid gebruikt. Even mixen en hatsekidee, je maaltijdsalade is er klaar voor!
salade Collage

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!