
Keukenprinses #23 pompoensoep
Bij pompoen denk je allereerst aan Halloween. Maar naast een mooie Jack-O-Lantarn is de pompoen vooral een groente, die je in veel verschillende gerechten kunt verwerken, zoals soep. Hier zijn tig verschillende van te bedenken, maar vandaag een simpele laaglandse pompoensoep.
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor een pan soep voor 4 koppen soep heb je de volgende ingrediënten nodig.
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 middelgrote ui, fijngehakt
– olijfolie
– 400 g pompoenvruchtvlees in blokjes
– 1 tomaat
– 1 liter kippenbouillon (of groente voor de vegetariërs)
– peper en zout
– 1 bakje spekjes
– 50 ml kook- of slagroom
[heading size=4 style=underline]Pruttelen[/heading]Snij eerst al je ingredienten in stukjes: je ui en knoflook en snij je pompoenvruchtvlees in stukjes. Kook een pannetje water en dompel de tomaat er 30 seconden in onder. Even af laten koelen en je kunt de tomaat makkelijk ontvellen. Snij de tomaat ook in stukjes.
Fruit de ui en knoflook in een grote pan in ruim olijfolie tot de ui glazig. is. Voeg dan het pompoenvruchtvlees en de tomaat toe en laat dit gedurende 5-10 minuten (afhankelijk van hoe hard het pompoenvruchtvlees is) op een laag vuur stoven met de deksel op de pan. Kook ondertussen een liter water en los het bouillonblokje hier in op. Giet vervolgens de bouillon in de pan met de groente. Breng op smaak met peper en zout en laat de soep 15-20 minuten koken.
Terwijl je soep staat te pruttelen bak je de spekjes uit. Bak ze zo krokant als je zelf wilt.
Als de soep lang genoeg gekookt heeft, pak je de staafmixer en mix je de soep totdat je geen stukjes meer hebt. Hou er rekening mee dat dit kan spetteren dus je doet er verstandig aan met het deksel van de pan zoveel mogelijk de pan af te dekken.
Serveer de soep en drup er een eetlepel room in. Garneer met de spekjes. Eventueel kun je er nog een stokbroodje bij serveren.
Et voila!
