Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #24 Gedroogd fruit

Ik ben gek op fruit! Dus toen een vriendin vertelde dat zij regelmatig fruit droogt, was ik meteen nieuwsgierig. Zij gebruikt hiervoor een droogapparaat van Stockli. Je kunt ook de oven gebruiken. Het resultaat: heerlijke gedroogde stukjes fruit die je als snack kunt eten of door je ontbijtmuesli kunt mengen!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Eigenlijk kun je in het droogapparaat alles drogen aan groente en fruit wat je maar kunt verzinnen. Snij niet te veel ineens, want je droogetage ligt namelijk zo vol. Ik heb in etappes de volgende vruchten gedroogd:
– ananas
– appel
– banaan
– mango
Maar je kunt ook kiwi, papaya, meloen, tomaat, courgette, enzovoorts drogen.
1456582_10202438349507190_809787989_n

[heading size=4 style=underline]Drogen maar![/heading]Snij de vruchten in plakjes van ongeveer 5 mm breed en verspreid ze over de droogetage. Je kunt meerdere droogetages tegelijk gebruiken. Stel vervoglens de temperatuur in op 70 graden en laat de vruchten zo’n 6 tot 8 uur drogen. Je hoeft in de tussentijd alleen te checken of het fruit klaar is. Hou je van een beetje zachte fruitpartjes? Dan droog je het ongeveer 6-7 uur, voor hardere partjes kies je voor 8 uur. Hoe sappiger de vrucht (bijvoorbeeld ananas) hoe langer de droogtijd.
Gebruik je een oven? Verwarm de oven voor op 50 graden op de heteluchtstand. Leg het fruit op snackpapier (geen bakpapier) of dik keukenpapier op het rooster. Ook hier geldt dat je wel een paar uur zoet bent. Check tussendoor of het fruit zo droog is als je wenst.
Als je fruit klaar is het kun je het voor een langere tijd op een droge plek in een afgesloten bakje bewaren.
Enjoy!
fruit Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!