Keukenprinses #25 Gevulde pompoen
Pompoen is een echt herfst-iets en op ongelooflijk veel verschillende manieren te bereiden. Ik wilde een gevulde pompoen maken en vond een receptje via Appie, de app van Albert Heijn. Een beetje aangepast en dan krijg je dit! Je hebt er wel even de tijd voor nodig.
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor de bereiding van het gerecht voor 2 personen gebruikte ik de volgende ingrediënten:
– 2 pompoentjes
– olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 300-400 gram riblappen
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
– 150 m runderbouillon (van tablet)
– 1 kaneelstokje
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
– 2 paprika’s
– 1 bakje verse koriander
Als bijgerecht kun je aardappelen in het vocht meekoken, of apart rijst koken.
Nodig: een diepe pan of braadslee met deksel
Tijd: reken voor het bereiden van dit gerecht ongeveer 3,5 uur.
[heading size=4 style=underline]Bereiden[/heading]Kook in een pannetje water en voeg je bouillonblokje erbij.
Snipper de ui en knoflook en verwarm de olie in de diepe pan. Fruit de ui en knoflook ongeveer een minuut. Bestrooi in de tussentijd je riblappen met peper en zout en voeg deze toe in de pan. Schep de tomatenstukjes met vocht erbij en schenk er 150 ml bouillon bij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat vervolgens 2 uur lang stoven met het deksel op de pan. Regelmatig roeren. Nu kun je even wat anders gaan doen.
Zo’n uurtje later begin je met het wassen van je pompoenen. Snijd met een scherp mes het kapje van de bovenkant eraf, maar bewaar deze wel. Verwijder de pitten en draden uit je pompoen. Schraap vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Laat nog wel een randje zitten en steek niet door de wand heen! Verwarm de pompoentjes door er heet water in te doen. Snij de paprika’s en meng dit vervolgens met de stukjes pompoen met je vlees. Als je aardappelen als bijgerecht hebt, doe je deze (geschild) ook in de pan. Die koken gaar in het vocht. Of bereid in een apart pannetje je rijst. Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout. Laat vervolgens nog 20-30 minuten stoven. Haal vervolgens de riblappen uit het vocht en snijd deze in stukjes en schep de aardappelen uit het vocht en op een bord.
Giet het water uit de pompoentjes en schep het mengsel van vlees, groente en vocht er in. Garneer je bord met de pompoen en er naast de rijst of aardappelen. Nog een beetje bestrooien met koriander en je hebt een heerlijk pompoentje gevuld met stoofvlees.
Eet smakelijk!