Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #29 Hollandse spinaziestamppot

Dinsdag gaf ik al een voorproefje van het nieuwe kookboek van Jacinta Bokma, ‘De Snelle Vegetarier’. Zo’n boek vraagt er om om gebruikt te worden. Ik heb de natuurwinkel en de supermarkt leeg gekocht en ben meteen aan de slag gegaan. Dat vegetarisch eten lekker, veelzijdig, gezond en verrassend kan zijn, dat bewijzen deze recepten. Een groot deel is ook plantaardig te bereiden. Van Jacinta Bokma, schrijfster van het kookboek, mag ik dit recept met jullie delen: de Hollandse spinaziestamppot mediterranée.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Het recept is voor 4-5 personen maar ik heb de hoeveelheden aangepast naar 1 persoon. Daarvoor heb je nodig:
– 150 gram aardappelen
– 1 ui
– blokje tuinkruidenbouillon
– 3 zongedroogde tomaatjes (op olie)
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels oijfolie
– 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
– 150 gram spinazie
– 50 gram rucola
– peper en zout
– 40 gram pijnboompitjes
1000003_10202919658099604_1343495040_n
[heading size=4 style=underline]How to[/heading]De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten. Een easy dish voor als je niet al te veel tijd hebt.

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze net onder water in een ruime pan met het bouillonblokje gaar.

Pel en snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verwarm de koekenpan en rooster de pijnboompitten even goudbruin.
Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem, knijp de knoflook erboven uit en voeg de ui en kruiden. Laat dit met een deksel op de pan tenminste 5 minuten zacht fruiten. Snijd de rucola even iets fijn.
Voeg de zongedroogde tomaat, de spinazie en de rucola toe aan de uien. Roerbak op hoog vuur een halve minuut mee en zet apart (het is niet de bedoeling dat je de groente bakt, laat het groen alleen doorwarmen).

Stamp de aardappelen fijn tot een smeuïge massa (voeg indien nodig wat kookvocht toe). Schep de spinazie-rucolamix erdoor en voeg nog een scheutje goede olijfolie toe. Proef de stamppot en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Strooi de pijnboompitjes erover en serveer meteen uit.

Spinazie CollageHeerlijk genieten!

Wil je nog meer genieten? Dit en meer lekkere recepten vind je in ‘De Snelle Vegetarier’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!