Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #30 Stevige superontbijtmuffins

Iedere ochtend eet ik trouw mijn muesli met gebroken lijnzaad, chiazaadjes, rozijntjes en blauwe bessen. Beetje eenzijdig he. Daarom nam ik het er dit weekend van door eens een ander ontbijtje te fabriceren. De stevige superontbijtmuffins uit ‘De Snelle Vegetarier’ van Jacinta Bokma leken me wel wat. Helemaal door dat opgeklopte toefje kokosroom!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Met de hoeveelheid aan onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 6 muffins. Ik heb een siliconenmuffinvorm en die vormpjes zijn groot. Met dezelfde hoeveelheid in kleinere vormpjes heb je er 7-8. Ik heb iets aan eigen draai aan de muffins gegeven door nog een paar ingrediënten toe te voegen.
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 50 ml soja- of amandelmelk
– 100 gram havermout
– snufje zout
– 1 afgestreken eetlepel koekkruiden (ik gebruikte speculaaskruiden)
– 1 wortel
– halve appel
– handje rozijnen
– 6 gedroogde zuidvruchten (vijgen, abrikoos, etc.)
– 1 eetlepel appelstroop
– 25 ml agavesiroop
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 theelepel kokos
– 1 theelepel gemberpoeder
1743463_10203033223818676_1268612781_n

Voor de room heb je nodig:
– een blik kokosroom (minimaal 1 nacht in de koelkast
– suiker, zoetstof of agavesiroop

Verder heb je nodig:
– muffinvormpjes (papier of een siliconenvorm)
– 3 kommen waarvan 1 gekoeld
– mixer
– rasp

[heading size=4 style=underline]Ochtendgymnastiek[/heading]Voor de muffins doet de oven het meeste werk voor je. Verwarm deze voor op 190 graden. Het enige wat jij hoeft te doen, is de ingrediënten mixen.

Roer in een kom de sojamelk, het chiazaad en het lijnzaad goed door elkaar en laat even staan.
Roer in een andere kom de havermout, het zout, kokos en de koekkruiden door elkaar. Rasp de wortel boven de kom. Schil de appel en snijd hem in blokjes boven de kom. Voeg de stroop, siroop, zonnebloemolie en het melkmengsel toe en pureer met een staafmixer tot een beslag. Snijd de zuidvruchten in stukjes en roer ze samen met de rozijntjes door het beslag.
Zet de muffinvormpjes klaar en schep in elk bakje 2 lepels beslag. Bak de muffins in het midden van een voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

Muffin 1 Collage

De gezonde slagroomvariant is heel makkelijk te maken:

Zet het blik kokosroom ondersteboven en draai het blik open. De vaste room zit nu als het goed is aan de bovenkant. Maak met een vork of mes een gaatje in de zijkant en laat al het kokoswater weglopen in een glas.
Lepel de stevige room in een koude kom en klop stijf met de mixer. Zoet naar wens en klop nog even tot zich mooie pieken vormen.

Muffin 2 Collage
Meer heerlijke gerechten staan in ‘De Snelle Vegetarier’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!