Keukenprinses #32 Mammoetkloten
WAAAATT… zeg je nou?? Don’t blame me! Het is de schuld van Sanne, mijn RunAlongRun-genootje! Zij serveerde me mammoetkloten. Ik wist even niet hoe ik het had… Ik zag haar al graven in Siberië op zoek naar de meest verse… Gelukkig zijn deze mammoetkloten iets verser, diervriendelijker en ik denk (weet het wel zeker, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal) een stuk lekkerder.
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Van Sanne mag ik het recept met je delen. Wat heb je nodig voor 12-16 mammoetkloten? Een kudde ongecastreerde heren mammoets! Eeehm… nee… Maar wel dit:
– 125 gram gedroogde dadels zonder pit
– 75-125 gram gewelde noten (amandelen, walnoten, pecannoten, hazelnoten)
– 100 gram geraspte cocos
– een eetlepel kokosolie
Naar smaak kun je nog toevoegen:
– 2 theelepels raw cacao poeder
– 1 eetlepel gepelde hennepzaden
– een handje goji bessen
[heading size=4 style=underline]Rooooll the balls![/heading]Voor je met het maken van de mammoetkloten kunt beginnen, moeten de noten wellen in water. Dit kan gedurende de nacht, maar je kunt de nootjes ook ’s ochtends in het water gooien, zodat je ’s avonds aan de slag kunt. Dat wellen heeft zijn redenen. Nootjes geweld? Giet ze dan af.
Afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine maal je de ingrediënten beetje bij beetje of in één keer tot er een kleverig soort deeg ontstaat (voeg eventueel wat kokosolie toe als het te dik blijft).
Draai vervolgens balletjes van het deeg en rol deze door de rest van de geraspte kokos.
Eet ze meteen op of bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de koelkast. Zo blijven ze ongeveer een week goed.
Eén reactie
Elsa
Jaaa, die zijn lekker!
En je gaat er hard van lopen, want ik heb er vorig jaar een PR op de 5 km mee gelopen. 😉
Leuk om te zien dat iedereen zijn eigen variatie maakt. Lijkt me ook lekker met wat cacao erdoor.