Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #33 Pasta pesto

Bij mijn ouders kreeg ik in eens dit gerecht voor mijn neus. De combinatie leek me wat vreemd, maar het werd een nieuw favoriet pastagerecht! Heerlijk om straks in de laatste week voor de marathon van Rotterdam mee te taperen, of gewoon, als je zin hebt in een lekker pastagerecht. Het is snel, het is simpel, het is lekker!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor 3 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 300 gram spaghetti (of meer als je van veel pasta houd)
– 250 gram spekblokjes
– 1 prei in dunne halve ringen
– 100 gram pesto a la genovese
– 600 gram spinazie
– vers gemalen peper
– Parmezaanse kaas
1979709_10203430004097935_340648708_n
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]
Bak de spekreepjes in hun eigen vocht, tot ze geslonken zijn, in ongeveer vijf minuten. Kan in een wok of in een diepe koekenpan. Snijd ondertussen de prei in halve ringetjes, was deze en laat in een vergiet uitlekken. Voeg de prei toe aan de spekjes en bak ze drie minuten mee. Vervolgens schep je de pesto er door heen. Breng het geheel op smaak met peper.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg de spinazie in delen toe aan de spekjes en prei en laat deze slinken. Je kunt ook vooraf de spinazie een beetje verwarmen in een grote pan met een scheutje water, zodat het al geslonken is. Laat, voordat je het bij de prei en spekjes doet, even in een vergiet uitlekken. Schep alles goed door elkaar (niet te agressief, zoals pa deed, want dan breek je je keukengerei…).
Spaghetti klaar, spinaziemengsel klaar? Schep de spaghetti op de borden en schep daar je spinazie-pesto-prei-spekjes-mix overheen. Nog wat garneren met Parmezaanse kaas en klaar!

Enjoy (I did)!
Pastapesto Collage

 

Eén reactie

  • Elsa

    Klinkt als een lekkere variatie!
    Ik ken wel spaghetti met (diepvries)spinazie en spekjes, maar doe er dan alleen nog ui en kruidenroomkaas door. Ook lekker met gekruid gehakt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!