Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #34 Thaise biefcurry met aubergine

Soms weet ik het echt niet meer. Wat moet ik nou weer eten? Dan komen de pasta, spinazie, broccoli een aardappelen mijn neus uit. Wezenloos staar ik dan voor me uit op de versafdeling van de supermarkt. Ik zie door alle groenten de recepten niet meer. Of wel? Albert Heijn heeft namelijk zo’n receptenrekje staan. Die stond natuurlijk net aan de andere kant van de opstelling. Ahaaa! Inspiratie! Een receptje met de Thaise biefcurry met aubergine trekt mijn aandacht.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Beetje onpraktisch is dat de recepten meestal gebaseerd zijn op vier personen, maar met enige aanpassingen maak ik er mijn eigen variatie van. Wat ik gebruikte?
– scheutje olie
– 1 rode ui
– 1 aubergine (in blokjes gesneden)
– 1 zakje (70 gram) massaman curry (Blue elephant)- 150 gram biefstuk in reepjes gesneden
– 2 blikjes coconut cream (Blue elephant)
– 250 gram cherrytomaatjes
– pandanrijst
10153262_10203477978297260_615108055_n
[heading size=4 style=underline]Curry it![/heading]Kook een pannetje water en bereid de pandanrijst zoals op het pak staat.
Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok of diepe koekenpan en fruit daar eerst de rode ui een minuutje in. Voeg dan de aubergine toe en bak deze 2 minuten mee. Schep de currypasta er doorheen en bak 1 minuut mee tot het aroma vrij komt. Vervolgens de biefreepjes toevoegen en een minuutje meebakken.
Schenk de coconut cream erbij en stoof de curry in 6 minuten gaar. Voeg na 1 minuut de cherrytomaatjes (niet gesneden) toe.
Bon apetit!
curry Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!