
Keukenprinses #36 Muffins met courgette
Een tijdje terug liep ik met Karen een RunAlongRun en zij fascineerde mij hoe zij zelfstandig de strijd tegen de kilo’s is aangegaan en haar leefstijl volledig heeft omgegooid. Koken met pure producten is een hobby van haar geworden en die deelt ze maar graag op haar facebookpagina. Van haar ontving ik dan ook dit recept. Snoepen hoeft niet ongezond te zijn!
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor het maken van muffins gebruik ik een siliconen muffinvorm. Met de onderstaande hoeveelheden kan ik zo’n 5 muffins maken. Gebruik je kleinere vormpjes, dan kun je dus meer muffins uit dit beslag halen.
– handje gesneden groene stengels van bosuitjes
– 3/4 courgette
– 2 eieren
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– snufje peper
– 1/2 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel koriander
– 3 eetlepel gesmolten kokosolie
– 100 gram kikkererwtenmeel
[heading size=4 style=underline]How to[/heading]Deze muffins zijn sneller klaar dan dat je ze op kunt eten! Wat moet je doen?
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Rasp de courgette en meng alle ingrediënten, behalve het kikkererwtenmeel, in een kom. Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en stop wanneer het mengsel dik genoeg is. Het beslag moet stevig zijn. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze in 20-25 (afhankelijk van de grootte) gaar tot ze een goudbruine bovenkant hebben. Check even of ze gaar zijn door er met een cocktailprikker in te prikken. That’s all!

