Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #37 Homemade granola

Wat eet jij voor je ontbijt? Brood krijg ik niet weg ’s ochtends, dus ik eet iedere ochtend trouw mijn bakje muesli met yoghurt. Maar dat gaat op den duur een beetje vervelen. Tijd voor wat anders! Ik maakte mijn eigen granola! En ik ben verkocht… Al is het alleen maar om de geur die uit de oven komt!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Je kunt een eigen voorraadje granola maken, maar maak niet te veel in eens. Hoe verser, hoe lekkerder. Voor een dag of drie-vier ontbijt gebruikte ik de volgende hoeveelheden.
Granola:
– 50 gram havervlokken
– 50 gram speltvlokken
– 2 eetlepels kokosrasp
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 eetlepel raw cacoa
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels kokosolie
– 50 milliliter maple syrup
10367579_10203961360781520_7621305253841195973_n

Verder:
– magere kwark
– blauwe besjes
– aardbeien
– takje munt
1466090_10203964787307181_8612581109094663376_n
[heading size=4 style=underline]Bereidingswijze[/heading]
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en voeg er vervolgens de (gesmolten) kokosolie en maple syrup aan toe. Mix het goedje tot alles goed doordrenkt is. Giet het goedje op de bakplaat en laat gedurende 35 minuten de oven het werk doen. Je kunt het goedje halverwege de baktijd nog even husselen, zodat het wat losser blijft, anders krijg je klonten granola (al is dat ook lekker). Ga vervolgens met je neus voor de oven staan en geniet van de heerlijke geuren die uit de oven komen.
granola CollageOk, je baksel is klaar. Laat het op de bakplaat afkoelen. Je kunt het vervolgens bewaren in een afgesloten bakje (let er op dat het echt eerst goed is afgekoeld!), maar je kunt het ook direct of de volgende ochtend opeten.
Wel zo leuk om er dan ook een kunstwerkje van te maken! Daarvoor gebruik ik een leeg potje van de feta, die goed schoon en vetvrij is. De aardbeien heb ik schoongemaakt en in de blender tot pulp gehakt. Als je niet zulke zoete aardbeien hebt, kun je er een zoetje aan toevoegen (maple syrup, honing, palmsuiker). Begin met een laagje kwark, granola, kwark, aarbeien, kwark, enzovoorts. Als topping leg je er de blauwe besjes, takje munt en nog een vergeten aardbei bovenop. Een betere start van de dag kun je je toch niet wensen?
10411318_10203964786827169_2889842882324214888_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!