Keukenprinses #39 WK-hummus
Vreet jij tijdens de spannende voetbalwedstrijden bijna je nagels op? Neem eens wat anders om op te knagen! Een stukje gezonder, minder pijnlijk en nog oranje ook! Een verantwoorde snackdip voor als onze oranje mannen zich de benen uit het lijf lopen.
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Hummus is gezond, zit vol voedingsstoffen die sporters nodig hebben en is nog eens veelzijdig ook. Je kunt het op brood of crackers smeren, als dip gebruiken bij je tortilla’s of groentesnacks, verzin het! De oranje kleur maakt dit hapje ook nog eens WK-proof. Wat heb je nodig voor een wekpot vol?
– een blikje uitgelekte kikkererwten (400 gram)
– 2 eetlepels tahin of gemalen sesamzaad
– 2 tenen knoflook
– sap van een halve citroen
– 1/2 theelepel komijn (djintan)
– 1/2 theelepel koriander (ketoembar)
– een paar zongedroogde tomaten
– snuf zwarte peper
– snuf zout
– olijfolie
– vocht van de kikkererwten
– verse peterselie en basilicum
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Laat je kikkererwten in een zeef of vergiet uitlekken, bewaar het vocht. Pers je halve citroen uit.
Als je geen tahin kunt krijgen, omdat je net als ik in een klein gehucht woont waar zelfs de Italiaanse keuken nog nieuw is, maal je zelf twee eetlepels sesamzaad in je keukenmachine.
Vervolgens doe je alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en meng het tot een gladde pasta. Blijft het te dik, voeg dan wat vocht van de kikkererwten of olijfolie toe om het wat smeuïger te krijgen. Breng het op smaak met peper en zout.
Bewaar de hummus in een afsluitbaar bakje of wekpotje (Blokker voor € 2,49). Het blijft ongeveer een week houdbaar. Maar als de wedstrijd tegen Chili net zo spannend is als tegen Australië… Knagen maar!