Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #40 Simpele curry

Doordeweeks geen tijd om te koken? Kook dan een paar porties in één keer, zodat je alleen hoeft op te warmen. Dit gerechtje leent zich daar uitstekend voor. Wat dacht je namelijk van deze simpele curry? Lekker en het verveelt niet snel. Dit kun ik dus prima een paar keer in de week eten als ik geen tijd heb om te koken.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor 3 flinke porties heb ik de volgende ingrediënten gebruikt.
– 1 kipfilet
– beetje peper en zout
– olijfolie
– 2 paprika’s
– bakje taugé (125-200 gram)
– rode curry
– blik kokosmelk
– (basmati)rijst naar behoefte
RunAndreaRun keukenprinses 40 2
[heading size=4 style=underline]Bereidingswijze[/heading]Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en bereid in de tussentijd de curry.
Snij de kipfilet en de paprika in blokjes. Verhit de olie in een diepe pan of wok en bak hier de kipfilet in. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Schep de curry in de pan en voeg een scheutje van de kokosmelk toe. Roer dit goed door elkaar zodat er een papje ontstaat, voeg de rest van het kokosmelk toe en laat dit 5 minuten doorkoken. Doe er als laatste de taugé bij en laat dit nog een paar minuten pruttelen.
Opscheppen maar!
RunAndreaRun keukenprinses 40 3
Wat ik over heb aan saus bewaar ik in de koelkast (max. 2 dagen) of anders in de vriezer. Bi het opwarmen kun je er een beetje water bij doen om de saus wat meer vloeibaar te maken. De rijst kook ik er ‘vers’ bij.

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!