Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #42 Shreksap

Liggen er bij jou ook vaak dingen in de koelkast of fruitschaal waarvan je denkt: ai… dat moet nu echt op… Maar je hebt geen idee wat je er mee kunt maken om het tot een smakelijk gerecht te transformeren? Men neme een blender of juicemaker en gooit al de ingrediënten er in. Het kan zo simpel zijn.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]In mijn fruitschaal lagen een paar sinaasappels en een kiwi die echt wel op moesten, voordat we naar Berlijn gingen. Uit de koelkast liep bijna de gember weg (even de vieze stukjes er af snijden en het geel van de wortel is nog prima bruikbaar), ik had nog een beetje spinazie over van een andere maaltijd en ik vond nog een komkommer en avocado achter die zak spinazie… net op tijd… Mijn zoektocht leverde me op:

– halve komkommer (geschild)
– halve avocado
– flinke hand spinazie
– 2 uitgeperste sinaasappels
– 1 kiwi (geschild)
– stukje gember
– blaadjes van een takje munt
– kokoswater
RunAndreaRun keukenprinses 2

[heading size=4 style=underline]Mix it![/heading]De komkommer en kiwi heb ik eerst even geschild en de sinaasappelen uitgeperst. Alles in de blender (in kleine stukjes, anders kan ik uren wachten totdat ik een sapje heb) en mixen maar. Het bleef wat aan de dikke kant, dus heb ik er een half pakje Vita Coco doorheen gegooid. Even flink door laten mixen en in een glas serveren. Takje munt er in et voila! Ik was verrast door dit Shrekgroene sapje! Verfrissend met een tikje munt. Ik vind hem heerlijk!
RunAndreaRun keukenprinses 3

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!