Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #46 Vergeten groentenschotel

Bij winter horen ovenschotels. Deze met vergeten groenten is verrassend lekker! Nee niet de vergeten groenten in de koelkast, die nu waarschijnlijk bijna weglopen. Ik bedoel de ‘ouderwetse’ groenten, die we niet zo vaak meer in de keuken zien. Helaas. Want naast lekker zijn deze groenten ook erg voedzaam en niet al te duur.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor een ovenschotel voor 3-4 personen gebruikte ik de volgende ingrediënten:
– halve pompoen
– halve knolselder
– 1 winterpeen
– 1 pastinaak
– 1 zoete aardappel
– 3-4 roseval aardappelen (met schil)
– 2-3 teentjes knoflook
– 3 saucijsjes
– paar takjes tijm
– 4 kruidnagels
– paar blaadjes laurier
– 3 eetlepels olijfolie
– peper en zout
– bakpapier of ovenschaal
RunAndreaRun keukenprinses
[heading size=4 style=underline]Golden oldies[/heading]Verwarm de oven voor op 200 graden. Het is een heel simpel recept. De meeste tijd gaat zitten in het schoonmaken en snijden van de groenten.
Maak de knoflookteentjes schoon en snij deze in kleine stukjes. Ontdoe alle groenten van schil, behalve de roseval aardappelen. Deze moet je even goed wassen. Snijd alle groenten vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter en kook deze 5 minuutjes voor (niet de knoflook!). Doe vervolgens alle groenten en knoflook in een kom en sprenkel hier een paar eetlepels olie overheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. De saucijsjes snij je in plakjes en voeg deze ook toe aan de groentenblokjes. Alles goed gemixt? Spreid dan de groenten met saucijs uit over een bakplaat met een vel bakpapier of doe het in de ovenschaal. De takjes tijm en laurierblaadjes nog even aan de mix toevoegen en het kan voor een half uur de oven in. Als je de ovenschaal gebruikt, schep dan alles een paar keer om gedurende dit half uur. Voor een kleurtje kan je de oven de laatste 5 minuten nog even op grillstand zetten.
RunAndreaRun keukenprinses
Ik zou het bijna vergeten: eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!