Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #47 Kipkerrie pasteitjes

Ik ga lekker door met winterse gerechtjes te maken. Ik maak het veel te weinig, maar ik ben gek op pasteitjes en kerrie. Dus waarom hier niet een heerlijke combi van maken? Misschien niet het gezondste gerecht (maar zooooo lekker) en met de smoes dat ik in de winter wel een paar pondjes vet aan mijn lijf als isolatie mag hebben rechtvaardig ik hiermee deze calorieënbommetjes. Ik deel graag mijn recept met je.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Ik dacht dat ik met een halve kipfilet 2 pasteitjes kon maken, het werden er 4! Ja zo kom je wel aan de calorieën! Helemaal als je ze alleen op eet. Dat werd dus lunch en diner…
– 1/2 kipfilet
– 3 eetl. gewelde gele rozijnen
– 1 ui
– halve gele paprika
– 1 teentje kleingesneden knoflook
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 20 g roomboter
– 20 g bloem
– 2 dl kippenbouillon
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 ei
10676150_10205821976655754_3778197680711139587_n
[heading size=4 style=underline]Pasteitje? Eitje![/heading]
Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar om te laten ontdooien. Let op, wel met de melige zijde naar onderen en verwijder het papiertje wat er op zit (meel op meel plakt niet he… zo ondervond ik…). Wel de rozijntjes in warm water.
Snij de kipfilet in kleine stukjes. Ik had aan een halve kipfilet voldoende. Doe de kipfilet in een kommetje, doe hier de kerrie bij en hussel het goed door elkaar.
Kook in een pannetje water en doe hier het bouillonblokje bij.
Snij de uit en knoflook (vergeet bij beide het bittere ‘hart’ er niet uit te snijden) en de halve paprika in kleine stukjes. Verwarm de roomboter in de pan en roerbak hierin de ui tot deze glazig is samen met de knoflook en paprika. Voeg de kip met kerrie en de uitgelekte rozijntjes toe en bak de kipfilet licht gaar. Schep een soeplepel bouillon bij de kip en voeg de bloem toe en laat even ‘binden’. Goed blijven roeren, zodat er geen klontjes ontstaan! Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het inkoken tot je een romig geheel hebt. Het moet zeker niet te dun zijn!
Schep vervolgens een lepel van het mengsel in het midden van een blaadje bladerdeeg en vouw de hoek naar de tegenoverliggende hoekje zodat een driehoekje ontstaat. Druk de randjes goed aan met een vork en prik een paar gaatjes in de bovenkant.
Tik een ei kapot in een schaaltje en meng het eigeel en eiwit door elkaar. Smeer vervolgens (met een kwastje) een beetje ei over de bovenkant van je bladerdeeg. Plaats de driehoekjes op de bakplaat en bak ze gaar in 15 minuten (of tot ze goudbruin zijn). Let op dat het bakpapier niet tegen de grill in de oven komt…. Dat geeft namelijk nogal een branderige lucht… ondervond ik…
RunAndreaRun keukenprinses

Snoep ze!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!