Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #49 Vergeten groenten hutspot

Van de Staatsloterij ontving ik een tijdje terug een Verskrat met daarin zo’n berg groenten dat ik er eng van werd! Of waren de groenten eng? Ik had nog nooit eerder paarse worteltjes in mijn handen gehad. Of witte. Pastinaak is ook niet iets waar ik dagelijks aan zit te knagen. Maar wat kun je er mee? Behalve er naar kijken en je af te vragen hoe je dit moet bereiden. Simpeler kan niet: mik het in een pan en maak er hutspot van!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Ik had zo’n berg groenten dat ik dacht dat ik voor een weeshuis stond te koken, maar uiteindelijk was dit genoeg voor drie porties.
– 1 pastinaak (ongeveer 400 gram)
– 400 gram worteltjes (witte en paarse)
– 200-300 gram aardappelen
– kerriepoeder
– (room)boter
– melk
– peper en zout
– saucijsje (of rookworst of wat voor worst dan ook)
RunAndreaRun keukenprinses

[heading size=4 style=underline]Huts de pot[/heading]Maak de ui schoon en bak deze in een klontje boter met een theelepel kerriepoeder.
Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en wortels en snij ze in stukjes. Doe ze in een grote pan met ruim kokend water. Voeg ook de ui toe en laat dit in 20 minuten gaar koken. Giet het water af en stamp de groente tot een hutspot. Voeg naar smaak een scheutje melk of klontje (room)boter toe en peper en zout.
Bak ondertussen het saucijsje gaar in (room)boter en maak een beetje jus van je bakvet. Gooi alles op een bord en maak deze verrassende kleurencombi af met een kuiltje jus in je hutspot.
RunAndreaRun keukenprinses

Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!