Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #54 Pitahaya smoothie

De afgelopen week was een rollercoaster van seizoenen. Van ijzig koud, tot lente-achtig en nog een toefje herfst erbij ook. Een killer voor de weerstand, als je nog niet geveld bent door de griep of een fikse verkoudheid. Daarom kunnen we wel een shotje weerstand gebruiken en dan het liefst een beetje in een zomers jasje.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Dit recept voor de Pitahaya Smoothie is enorm simpel. Ik maakt één flinke smoothie van onderstaande ingrediënten. De pitahaya, of drakenfruit, is niet overal verkrijgbaar. Beproef je geluk bij de grotere supermarkten, toko’s of markten met tropische vruchten.
Benodigd:
– 1 pitahaya (drakenfruit)
– 1 banaan
– 8 flinke aardbeien (vers of uit de vriezer)
– 200 ml yoghurt, kwark of Skyr
Wil je een koude bite? Voeg dan nog 4 ijsklontjes toe (of 6 als je kwark of Skyr gebruikt).
En met een schep whey maak je van deze smoothie jouw herstelsmoothie voor na een zware training.
IMG_20160219_154025

[heading size=4 style=underline]Bereidingswijze[/heading]Het bereiden kan bijna niet makkelijker. Maak de aardbeien schoon en gooi deze met de yoghurt en stukjes banaan in de blender. Even laten draaien en in de tussentijd kun je met de pitahaya aan de gang. Snijd deze door midden en schep met een lepeltje de inhoud er uit en voeg deze vervolgens aan je smoothie toe. IJsklontjes er bij en nog even laten draaien en voila. Een kleurrijke smoothie vol met vitamine C, anti-oxidanten en mineralen.
IMG_20160219_154901
[heading size=4 style=underline]Pitawattes?[/heading]De pitahaya is een vrucht van de cactus en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De schubben lijken op drakenhuid, dus vandaar ook de naam drakenfruit. Er zijn drie verschillende soorten: donkerrood, roze of geel vruchtvlees. En dat vruchtvlees is best wel bijzonder. Die zit namelijk vol met kleine zwarte pitjes en dat ziet er best wel mooi uit! De vrucht zelf is vrij zacht en een beetje transparant. Je kunt hem net als een kiwi makkelijk uitlepelen. De smaak is een beetje flauw zoetig.
Naast dat de pitahaya een plaatje van een vrucht is, is het ook nog eens een knettergezond. Het bevat veel vezels en vitamines, zoals vitamine C, B1, antioxidanten en mineralen zoals jodium, calcium en ijzer.
IMG_20160219_154523

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!