Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #55 Pasta met asperges

Het aspergeseizoen kwam een beetje laat op gang, maar nu kun je er nog even volop van genieten. Nog even. Ik ben er namelijk gek op en heb meerdere recepten om ze te bereiden, maar steevast eindigen de restjes in de pan voor een flinke voorraad soep. Maar vandaag geen soep, die kun je hier terugvinden, maar pasta met asperges.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Ik heb de mazzel dat ik momenteel dagelijks in het aspergewalhalla van Nederland rond huppel: Salland. Op mijn route liggen meerdere aspergekwekerijen en zo moet ik me regelmatig inhouden om niet heel eenzijdig te eten. Dus heb ik verschillende receptjes, waarbij asperges de hoofdrol spelen. Vandaag dus de pasta met asperges. Voor een portie gebruik ik:
– 300 gram ongeschilde asperges
– 125 ml ongeklopte slagroom
– ei
– 50-75 gram beenham
– 75 gram pasta (ik gebruik spelt tagliatelle van Smaakt)
– peper en zout
IMG_20160601_191013

[heading size=4 style=underline]Bereidingswijze[/heading]Zet een pannetje water op het vuur en kook je eitje (half)hard, zoals jij hem het liefst hebt.
IMG_20160601_191019In de tussentijd kun je losgaan op het schillen van de asperges. Daar gebruik in een aspergeschiller voor, maar een aardappelschilmesje kan ook. Schil de buitenkant er ruim af een snij het houtachtige kontje er vanaf. Alle schilletjes en kontjes bewaren voor als je nog soep wilt maken!
Zet een pan met ruim water op met de asperges en breng dit aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Vis de asperges eruit en het kookvocht kun je in de pan laten staan. Pas op de vingers, maar snij de asperges in stukjes. Mooie controle om te zien of je ze goed hebt geschild, blijven de stukjes met vezels aan elkaar hangen, dan heb je ze net niet voldoende geschild. Snij ook de ham in blokjes.
IMG_20160601_193804Zet vervolgens een diepere hapjespan op een middelhoog vuur en giet daar de slagroom in en voeg de ham en asperges toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Af en toe even goed roeren. Kook in een andere pan je pasta gaar en giet het af.
Mooi als je pasta en saus tegelijk klaar zijn: je saus is klaar als deze wat meer gebonden is. Door het vuur even hoog te zetten versnel je dit proces.
Pasta op een bord, je asperges en saus er over heen en garneer het geheel met je ei.

Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!