Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #56 Quinoa salade met kip

Hoe gezond wil je het hebben? Dit recept was een toevallig toevalstreffer van mijn beste vrienden, waarbij van alles in een kom werd gegooid. Gelukkig kreeg ik toestemming om dit met je te delen, want het is té lekker om te laten staan!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Ik vind het heel leuk om met gerechten te experimenteren, maar nog leuker is als je een experiment van iemand anders mag testen (mits het lekker is) en dit was zo’n recept dat gewoon raak was! Vult goed, is makkelijk te maken, maar vooral lekker fris en ideaal voor warm weer. Voor één persoon gebruik ik de volgende ingredienten. Je kunt zelf een beetje variëren en als je een ingrediënt minder overheersend wilt, minder gebruiken of juist meer als je de smaak sterker naar voren wilt laten komen.
– 50 gram quinoa
– 75 gram gerookte kip
– 1 rijpe avocado
– 20 gram alfalfa
– half zakje waterkers of veldsla
– 1/3 komkommer
– 1 limoen
– pijnboompitjes
– takje munt
– verse koriander
– snufje komijn
– peper en zout
– olijfolie
IMG_20160607_123130
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]
Weeg de hoeveelheid quinoa af en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de quinoa klaar is, deze afgieten in een zeef en af laten koelen. Rooster ook je pijnboompitjes en laat deze ook afkoelen.
IMG_20160608_182001Je hebt dus rustig de tijd om alle andere ingrediënten te bereiden. Allereerst de waterkers of veldsla. Meestal zitten deze in kluitjes in het zakje, dus haal de stengels en voetjes er zoveel mogelijk af en snijd de blaadjes wat kleiner (essentieel, anders ligt de quinoa tijdens het eten door het hele huis heen). Snij de komkommer door midden en lepel de zaadlijst er uit, snij de komkommer vervolgens in stukjes en voeg toe aan de waterkers/veldsla. De blaadjes munt en koriander hak je in kleine stukjes, hop de bak in. Alfalfa er bij, je gerookte kip in stukjes er bij.
IMG_20160607_124558Was de limoen en rasp wat van de schil om ook aan de salade toe te voegen. Snij hem vervolgens door midden en pers het sap van een halve limoen uit en sprenkel dit over de salade. Vervolgens de avocado ontleden en in stukjes toevoegen. Even husselen zodat het limoensap verkleuring van de avocado tegen gaat. Hussel dan ook meteen naar smaak peper, zout en komijn mee.
De afgekoelde quinoa kun je nu aan je salade toevoegen, met een flinke scheut olijfolie, zodat het lekker smeuig wordt (en essentieel tegen rondvliegende quinoa). Goed doorhusselen, pijnboompitjes er overheen en voila! Klaar om aan te vallen.
IMG_20160608_185207

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!