Keukenprinses #7 Pasta met courgette
Vandaag geen recept uit een boek, maar uit mijn eigen blote hoofd. Dit gerecht eet ik echt iedere week wel een keer, zo lekker vind ik het. Plus, het is supersnel en simpel! Dus een grote favoriet als ik uit mijn werk kom en snel wat moet eten voor de training, of als ik na een lange duurloop thuis kom met enorme trek.
[heading size=4 style=underline]De ingrediënten[/heading]Je hebt niet veel nodig om dit op tafel te zetten:
– 50-75 gram kipfilet
– teentje knoflook
– courgette
– room (kookroom of slagroom)
– 100 gram pasta
– pijnboompitjes
– pesto
– peper en zout
– olie
[heading size=4 style=underline]What to do?[/heading]Was de courgette en rasp deze met een aardappelschilmes in reepjes en snij de knoflook in stukjes.
Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in de olie, voeg vervolgens de knoflook toe en fruit deze. Ondertussen de pijnboompitjes roosteren in een pannetje.
Afhankelijk van de kooktijd van je pasta (de mijne 4 minuten), breng je een pannetje water aan de kook met wat olie en zout.
Voeg ondertussen de courgette toe aan de kipfilet en knoflook. Even bakken en vervolgens de room erbij. Naar smaak peper, zout en pesto toevoegen. De saus moet wat indikken, dan is deze klaar.
De pasta afgieten en op een bord scheppen en vervolgens voeg je de courgette en kip er bij. En als finishing touch de pijnboompitjes er overheen strooien.
Bon apetit!
4 reacties
Elsa
Mmm, dat ziet er lekker uit! Deze ga ik zeker een keer proberen. Lekker makkelijk.
Andrea
En het staat in een kwartiertje op tafel 🙂
Elsa
Vandaag gemaakt en het smaakte prima. Complimenten van mijn vriend!
Ik heb zoiets een keer eerder gemaakt met champignons en crème fraîche, lekker als je eens wilt afwisselen.
Andrea
Haha dank je wel! Ik ben zelf niet zo’n champignon-fan, dus die variatie sla ik denk ik over. Heb nog wel een lekker receptje met spinazie en pasta 🙂