Keukenprinses #8 Pasta met spinazie
Vandaag 1 van mijn favoriete pastagerechten: pasta met spinazie, boursin en roma tomaatjes. Niet het meest magere recept, maar mijn motortje loopt er prima op! Er zit een berg koolhydraten in, een nog grotere berg groente, het is lekker en nog eens hartstikke snel op tafel gezet ook! Met de smoes dat je geen zin hebt om te koken kom je hier niet weg.
[heading size=4 style=underline]Wat heb je nodig?[/heading]Voor 1 persoon gebruik ik de volgende hoeveelheden:
– 50-75 gram kipfilet
– 125 gram tagliatelle (verse van de AH)
– 300 gram spinazie
– half bakje kleine roma tomaatjes
– 75 gram boursin
– 15 gram pijnboompitjes
– peper
– zout
– olie
De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten.
[heading size=4 style=underline]It’s simple![/heading]Maak de kip schoon en snijd deze in blokjes en bak ze aan in de olie. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken. Kook ondertussen de pasta gaar en snijd de tomaatjes door de helft. Rooster ook even de pijnboompitjes.
Voeg, als alle spinazie is geslonken, de boursin toe. Je kan hier natuurlijk ook een magere variant kruidenkaas voor gebruiken (boursin light bijvoorbeeld), maar ik vind de smaak van de originele boursin wat voller en romiger. Als de boursin gesmolten is, roer je voorzichtig de tomaatjes erdoor. De tomaatjes even op laten warmen en het geheel zo nodig op smaak brengen met een beetje peper en zout.
De pasta afgieten en alles op een bord deponeren en voila, uw lekkere maaltijd is gereed!