Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #9 Pasta met asperges

Eindelijk is het aspergeseizoen aangebroken. En al weer bijna op z’n end… Jammer genoeg, want ik ben gek op asperges! Vandaar dus een recept met asperges. Met pasta! Want daar ben ik ook gek op. Nu zijn asperges niet de makkelijkste groente om te bereiden, maar dit recept vraagt niet veel vaardigheden om toch een heel lekker aspergegerecht op tafel te zetten. Zelfs ik kan het maken!

[heading size=4 style=underline]Wat heb je nodig?[/heading]Voor 1 persoon gebruik ik de volgende ingrediënten en hoeveelheden:
– 125 gram pasta (bakje verse pasta van 250 gram van Albert Heijn)
– 300-400 gram verse asperges
– 1 pakje Maggi aspergesaus
– klein klontje boter voor in de saus
– 50-75 gram ham in een dikke plak
– scheutje olie
– peper en zout
De bereidingstijd is ongeveer 30-40 minuten.
DSC00311

[heading size=4 style=underline]En dan…?[/heading]Schil je asperges met een dunschiller van de kop naar het uiteinde en verwijder de houtige uiteinden (ongeveer de laatste 2 cm van de asperge). Snij de asperges vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe ze in een pan met ruim een liter koud water. Laat de asperges 10 minuten koken met een snufje zout. Schep vervolgens de asperges uit het water. Het kookvocht laten afkoelen en bewaren, evenals de schillen kontjes (jaaaaa… waarom?? Voor een volgend recept). De asperges even apart in een schaaltje bewaren.
Snij ondertussen de ham in kleine blokjes.
asperges 1 CollageKook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak (voor mij geldt 4 minuten koken). In de tussentijd maak ik ook het sausje. Niet in een steelpannetje maar in een diepe koekenpan. Dat gaat dus sneller dan in een steelpannetje. Voor 1 persoon gebruik ik niet het hele zakje. Als het sausje bijna klaar is voeg je het klontje boter toe. Even laten smelten en dan de hamblokjes en de asperges toevoegen. Even laten pruttelen. Wordt de saus te dik? Gooi er dan nog een scheutje water bij.
De pasta afgieten, opscheppen en de saus er overheen. Klaar!! Om je vingers bij op te eten!
DSC00318Eet smakelijk!

Voor een volgend recept:
– bewaar het kookvocht. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast in een afsluitbaar bakje.
– bewaar de schilletjes en de kontjes in een plastic zakje in de koelkast.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!