Gear, gadgets en lifestyle

Kika in New York

In augustus liep ik een RunAlongRun met Vera en Miranda. Zij waren op dat moment in voorbereiding voor de marathon van New York. Een marathon die volledig in teken zou staan van Kika. Al maanden waren zij druk met het binnen halen van zoveel mogelijk sponsorgeld. Een doel dat voor Miranda heel persoonlijk is en wat Vera de ogen heeft geopend.

[heading size=4 style=underline]Drijfveer[/heading]Miranda en Vera zijn twee trotse moeders met beide 2 zoontjes in dezelfde leeftijd. Joric, de 13-jarige zoon van Miranda heeft een hersentumor. Altijd een vrolijk en zorgeloos jongetje totdat op zijn 9e kanker werd geconstateerd. Hij heeft al vele ziekenhuisopnamen achter de rug voor operaties en chemokuren. Toch is de tumor steeds weer terug gekomen en is hij momenteel weer in behandeling. Dankzij een nieuw medicijn, dat door onderzoek verder ontwikkeld kon worden, gaat het nu gelukkig beter met Joric. Joric is de drijfveer van Miranda en Vera om zich in te zetten voor Kika.

[heading size=4 style=underline]Run for Kika[/heading]Als Team Scherpenzeel schreven Miranda en Vera zich in voor de New York marathon via Run for Kika, samen met nog 120 Kikarunners. Allemaal met eenzelfde doel: om kinderen met kanker een betere genezingskans te geven en hiervoor zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er werd hard getraind, maar er werd ook hard gewerkt om zoveel mogelijk sponsors binnen te halen. Met onder andere statiegeldacties en een feestavond werd het bedrag van Team Scherpenzeel nog verder opgehoogd tot een totaal van € 16.812,-.

[heading size=4 style=underline]D-Day[/heading]De dames reisden apart naar New York, maar eenmaal in New York wisten alle Kikarunners elkaar al snel te vinden. Een oranje-paarse invasie was in New York geland. Met een marathon voor de boeg werd de stad niet al te veel verkend. Enerzijds omdat een marathon al genoeg energie vraagt. Aan de andere kant hing de zool van de schoen van Vera er los bij en was de enige prioriteit om lijm te vinden.
1005849_389910101112344_1339776853_nDe dag van de marathon… de spanning is te snijden en het is ijzig koud. Vera start in het 2e startvak, maar Miranda moet nog 1,5 uur wachten voordat ook zij van start kan gaan. Via internet kan ik hen beiden precies volgen. De tussentijden laten een mooi gelijkmatig tempo van beide dames zien. Zelfs ik zit thuis achter de laptop te stuiteren! Waar ze zo lang voor getraind hebben en waar ze zo naar uit hebben gekeken. Ze zijn nu gewoon bezig de marathon van New York te lopen! Voor Vera de 4e marathon dit jaar en voor Miranda haar allereerste. Ze finishen in 3 .54 (Vera) en 4.43 (Miranda).

[heading size=4 style=underline]Memories[/heading]Een kleine 2 weken later heb ik met ze afgesproken om van henzelf te horen hoe ze het hebben gehad. Ze hebben genoten van iedere kilometer, ook al deed de ene meer pijn dan de andere. Langs de route stonden supporters van Kika, bandjes langs de kant van de weg, verklede medelopers en de laatste kilometers door Central Park. Onvergetelijke momenten voor, tijdens en na de marathon: het is een waterval aan gebeurtenissen, mooie en hilarische momenten. Tijdens de party na de marathon wordt het totale binnengehaalde bedrag bekend gemaakt: ruim € 900.000,-! Het doel van het finishen van de New York marathon is gehaald. Maar er is nog veel onderzoek, en geld, nodig om de genezingskans voor kinderen met kanker in 2025 te verhogen naar 95%. Miranda en Vera zijn nog volop aan het herstellen, maar de volgende plannen worden al weer gemaakt.
NY Collage

Foto’s van Vera en Miranda.

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!