Gear, gadgets en lifestyle

Kokoswatertest

Hardlopen met deze tropische temperaturen? Waarom niet? Zorg alleen wel dat je vocht en mineralen zo snel mogelijk weer aanvult. Dat kan heel makkelijk met kokoswater. Vorig jaar deed ik al een kokoswater test, maar dit keer test ik de kleine meeneemverpakkingen.10291117_10204015189367201_3597227051993026935_n

[heading size=4 style=underline]Sixpack[/heading]Voor deze test heb ik zes verschillende merken kokoswater getest. Nieuwe en bestaande merken. Veel merken hebben het afgelopen jaar namelijk hun kokoswater in kleine verpakkingen op de markt gebracht. Makkelijk om mee te nemen en ideaal voor na de training. Maar smaken ze ook allemaal ok en zijn er stoffen toegevoegd? Ik ging op onderzoek uit en dronk me sappel aan het kokoswater…
10325350_10204015193767311_8686411745234610019_n
[heading size=4 style=underline]Chi[/heading]De eerste van de test doet me een beetje vreemd aan. Het smaakt naar kokoswater, maar er zit een vreemd nasmaakje aan wat ik niet thuis kan brengen. Op zich is de zachte, zoete smaak niet verkeerd. Dit kokoswater is troebel, wat overigens normaal is. Er zijn geen andere stoffen aan toegevoegd, geeft de verpakking aan.

[heading size=4 style=underline]Coco[/heading]Dit kokoswater heeft een heldere licht gele kleur. Qua smaak valt hij me tegen: hij smaakt licht zurig. Komt dat door de toevoeging van antioxidant absorbic acid? Doordat het kokoswater niet 100% puur is en de smaak mij niet authentiek overkomt, eindigt deze in mijn subjectieve test op  de 5e plaats.

[heading size=4 style=underline]Vita Coco[/heading]Eén van de bekendste kokoswaters en verkrijgbaar in verschillende smaken. Ik koos voor deze test voor de naturel om zo een eenduidige test te kunnen doen. Aan het kokoswater zijn geen toevoegingen gedaan. De kleur is helder en lichtgelig. Ik vind dit kokoswater erg lekker. Het smaakt naar het pure kokoswater uit een groene kokosnoot.

10177387_10204015185367101_6124705790403675091_n[heading size=4 style=underline]Aqua coco[/heading]Voor mij een onbekend merk, maar wat een verrassing! Voor mij met stip op nummer 1. Ook dit kokoswater kent geen toevoegingen en is 100% natuurlijk en is de enige die in een glazen flesje wordt geleverd. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven dat het kokoswater wat troebel kan worden, omdat er geen houdbaarheidsproducten aan zijn toegevoegd. Hij oogt dan ook licht troebel, wit van kleur.

[heading size=4 style=underline]Hero[/heading]Hero zet zichzelf in de markt als producent van fruitproducten met zo min mogelijk toevoegingen. Van de geteste kokoswater zit hier echter het minst pure kokoswater in… De heldere, gele kleur verraadt al iets. Voor de houdbaarheid is citroenzuur toegevoegd. Dit zuurtje wordt door rietsuiker weer iets verminderd. Maar dat dit geen puur kokoswater is proef je: de smaak ligt, van deze geteste kokoswaters, het verst weg van puur kokoswater. Ik vind hem dan ook het minst lekker.

[heading size=4 style=underline]Healthy People[/heading]Healthy People timmert aan de weg. Afgelopen jaar zijn na de literpakken kokoswater gemixt met een fruitsap, nu ook het pure kokoswater in miniverpakkingen op de markt gekomen. Enig nadeel: dit kokoswater heeft duidelijk een kokosaroma in zich. Why? Ruikt natuurlijk lekker, maar is echt een onnodige toevoeging, want puur kokoswater ruikt niet naar kokos. De smaak is daarentegen wel natuurlijk.

[heading size=4 style=underline]De uitslag[/heading]Mijn mening is zo subjectief als het maar zijn kan, maar als ik de waters beoordeel op natuurlijk en smaak kom ik tot de volgende ranking:
1. Aqua Coco
2. Coco Vita
3. Healthy People
4. Chi
5. Coco
6. Hero

Alle waters zijn verkrijgbaar bij supermarkten of biologische winkels en variëren in prijs tussen de 2 en 3 euro.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!