Gear, gadgets en lifestyle

Let’s go wild!

Op twitter vliegt er weer een tweet over met de mededeling: “Wat een lekker weer! Ik ga #buitenspelen!”. Gekscherend noemen mijn loopmaatjes en ik naar buiten gaan om te gaan trainen ook wel buitenspelen. En eigenlijk pak je daar direct de kern mee waar Stadswild op doelt.

[heading size=4 style=underline]Stadswild[/heading]Stadswild? Ja, het lifestyleconcept van Angélique Heijligers. In 2009 ontwikkelde ze de trainingsmethode “Train als een oermens in de stad”, waarna in 2012 het gelijknamige boek verscheen. Het boek Stadswild is het vervolg. Hiermee wil ze stadsmensen inspireren zich meer bewust te worden van de natuur om zich heen, maar ook van die in zichzelf. Dus niet op blote voeten in een berenvel met een knuppel over De Dam rennen op zoek naar een prooi, maar (in gewone kleren) op zoek naar de ware ik. De ‘ik’ die in deze maatschappij het contact met zichzelf is kwijt geraakt, het kind in onszelf, de oermens. Die term ‘buitenspelen’ is dus zo gek nog niet. Het boek Stadswild geeft een berg aan informatie: trainingsschema’s, yoga- en meditatieoefeningen en lifestyltips, plus lekkere recepten van sterrenkok Edwin Sander gebaseerd op de paleovisie en gemaakt met oerproducten. Op zoek naar een beetje balans in je leven? Dan is dit een aanrader.
Stadswild 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Forever young[/heading]
Ik heb de mazzel dat ik de natuur zo ongeveer in mijn achtertuin heb. Ik stap de deur uit en sta zo tussen de weilanden, in het bos of op weidse open velden. Die natuur is altijd overal om me heen. Dat kind in me ben ik dan ook niet verloren, die suddert onder de oppervlakte totdat het van het strenge keurslijf van regeltjes, werk en andere verplichtingen is verlost en los mag. Maar toch… Als ik ga trainen in de natuur (mijn duurlopen), doe ik dat bijna altijd in mijn eentje. Ik ben dan met niemand verbonden. Allenig en in mijn uppie. Terwijl Stadswild juist uitgaat van de holistische paleolevensvisie, waarbij wij juist onderdeel zijn van een gemeenschap. Dit is een essentieel onderdeel, want de oermens kan alleen niet overleven… Hou dit in gedachte, ik kom er zo op terug.
933882_516396638425517_1431940244_n
[heading size=4 style=underline]Blogtournee[/heading]
Want eerst: ter promotie van Stadswild wordt een blogtournee georganiseerd. Een groep bloggers heeft de kans gehad om het boek te lezen en we mogen allemaal één vraag stellen aan Angélique. In de maand februari kun je op onze blogs onze vragen lezen en zo een voorproefje ervaren van Stadswild. Ik bijt het spits af en hieronder de blogs die allemaal meedoen met dit blogtournee.

15 februari    goedetengezondleven.nl
22 februari   justkeeprunning.nl
24 februari   glowmagazine.nl
26 februari   devoedzamekeuken.nl
28 februari   goedgevoel.nl

Dan kun je zeker al raden waar mijn vraag heen gaat?

[heading size=4 style=underline]The question[/heading]Stadswild functioneert als zo’n tribe en is gebaseerd op de holistische paleolevensvisie. Donderdags en zondags kun je deelnemen aan de reguliere trainingen van Stadswild. Nu woon ik zelf niet in Amsterdam en is het voor mij lastig om me bij Stadswild aan te sluiten. Hoe kan ik toch zoveel mogelijk voordeel halen uit deze visie, terwijl ik niet in de gelegenheid ben me bij deze tribe aan te sluiten?

[heading size=4 style=underline]The answer[/heading]Angélique antwoordt: “de holistische Paleo-visie berust op lichaam, geest, ziel, land, voorouders en stam- de tribe of community waar jij onderdeel van bent. Aansluiten bij Stadswild is absoluut geen vereiste, trainen met een groep ook niet. Het idee van ’tribe’ is dat je een onderdeel bent van een groep mensen die iets gemeenschappelijks hebben. De bindende factor van Stadswild is trainen, maar het kan ook iets anders zijn. Familie, een hechte groep vrienden of een ander soort van community. Waar het om gaat, is dat je als moderne individualistisch ingestelde mens ziet wat de waarde is van deel uitmaken van een groep gelijkgestemden.”
1098222_535803056484875_1435666257_n

[heading size=4 style=underline]Dus…[/heading]… wat kan ik er nu mee? Feitelijk kan ik dus prima lekker alleen buitenspelen, want ik weet dat ik thuis mijn familie heb, mijn vrienden, mijn trainingsmaatjes op de baan, noem maar op. Dus die tribe, of community is het ‘probleem’ niet. Daar komt bij dat door alleen te trainen ik juist meer in contact met mezelf kom, een ander aspect van de holistische paleovisie. Lopen door een landschap waar de ijstijd nog zo overduidelijk zijn sporen heeft nagelaten, back to the roots, in contact met je voorouders, de geluiden van de natuur om me heen. Ik geniet daar immens van! Van stadswild naar loslopend wild!

Wil je een keer meetrainen met Stadswild? Check dan de site voor het reguliere trainingsprogramma of workshops.
Het boek Stadswild? Ja, het lifestyleconcept van Angélique Heijligers. In 2009 ontwikkelde ze de trainingsmethode “Train als een oermens in de stad”, waarna in 2012 het gelijknamige boek verscheen. Het boek Stadswild is ook te bestellen.

Foto’s: Stadswild

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!