Gear, gadgets en lifestyle

Lopen op plastic #AdidasParley

Een wereld zonder mileivervuiling. Utopie of komt die werkelijkheid dichterbij? Adidas ging een samenwerking aan met Parley for the oceans en komt met de eerste schoen gemaakt van 95% plastic afval!

[heading size=4 style=underline]Plastic soep[/heading]Parley for the oceans is een organisatie die zich inzet om bewustzijn over de schoonheid en kwetsbaarheid van de oceanen te vergroten en gaat samenwerkingen aan om projecten te ontwikkelen die verdere destructie van dit belangrijke ecosysteem tegen gaan, De plastic soep in de oceanen is immens en wat we ons vaak niet realiseren is dat dit afval in onze voedselketen terecht komt. Zeedieren, zoals vissen, krijgen plastic deeltjes binnen en vervolgens eet de mens de vis. Verandering van ons econmoische systeem is daarom noodzakelijk.
adidas-ultra-boost-parley-oceans-02
[heading size=4 style=underline]Ultra BOOST Uncaged Parley[/heading]
Adidas is een samenwerking aangegaan met Parley for the oceans. En wel een heel bijzondere. Want had jij 10 jaar geleden kunnen bedenken dat je straks schoenen aan je voeten hebt, die gemaakt zijn van plastic afval? Of een shirt? De Ultra BOOST Uncaged Parley schoenen zijn gemaakt van plastic verzameld en gerecyled op de Malediven. Nog héél even geduld tot de schoenen te koop zijn en dan heel veel mazzel hebben. Op 15 november lanceert Adidas de Ultra Boost Uncaged Parley in een gelimiteerde oplage van 7000 paar. Kosten? Zo’n € 199,95. Overigens is Adidas samen met Parley for the oceans van plan in 2017 nog een miljoen paar schoenen te produceren met de ambitie om uiteindelijk nieuw plastic uit de inkoopketen te elimineren. Over 10 jaar weten we niet anders, dan dat onze hele sportoutfit uit gerecycled materiaal bestaat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!