Gear, gadgets en lifestyle

My perfect run #Nike #Flyknit Experience

Onlangs lanceerde Nike de Flyknit Lunar 1+. Een bijzondere schoen volgens een revolutionair principe door Nike ontwikkeld: Flywire! Door de perfecte pasvorm is iedereen in staat the perfect run te lopen. Toch?

Eerlijk is eerlijk, ik moet volmondig beamen dat de Flyknit een superfijne schoen is. Van nature ben ik een overproneerder, maar doordat ik een voorvoetlanding heb is dit een schoen waar ik heel goed op kan lopen. Heerlijk kan lopen. Perfect kan lopen? Dit ging ik testen tijdens de Nike Flyknit Experience bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar had Nike het roze runningcentre opgezet, waarbinnen de experience aanvang nam. Supervriendelijke Nike loopfreaks stonden ons daar op te wachten.

[heading size=4 style=underline]De schoen[/heading]
Nike blijft innoveren. Na de Flyknit Trainer en Racer in 2012 is het nu tijd voor de Flyknit Lunar 1+. Met de Flyknit Lunar 1+ in vele fashionable kleuren levert Nike een subliem kunstwerkje af. Het bovenwerk van de schoen is volledig naadloos, doordat deze met de Nike Flyknit technologie is gerealiseerd. Oftewel, met Flywire is het gehele bovenwerk uit één stuk gefabriceerd, waardoor de pasvorm zich aanpast aan de bewegingen van de voet. Door te variëren met de diktes van de garen ontstaan er delen in de schoen die meer steun geven (zoals rondom de enkel), of die juist meer ademend zijn. De zool bestaat uit lunarlon en geeft je het gevoel op een zachte ondergrond te lopen. De grootste impact tijdens het lopen heb je onder je voorvoet en de hiel. Daar plaatste Nike rubberen delen op de zool voor schokdemping. Deze combinatie van materialen resulteert in een ultralichte trainingschoen (zo’n 190 gram voor mijn maatje 40), die zowel flexibel is, zich naar de voet zet als ademend is.

Run_Andrea_Run_Nike_Fly_Knit_03

[heading size=4 style=underline]The Perfect Run[/heading]
Ik zou een perfect run ervaren op de Flyknit Lunar 1+ in het grijs/roze. Nadat de juiste maat uit een kluisje werd gehaald, werden de schoenen eerst gestoomd. Door de verwarming van de vezels van het weefsel, gaat de schoen perfect naar de voet staan. Samen met David en Thomas gingen we op weg voor een rondje van 5 kilometer door en rondom het Westerpark. Kon ik meteen lekker de benen loslopen na de halve marathon van afgelopen zondag. Het rondje bestond uit zowel verharde als onverharde paden en op de verschillende soorten ondergrond houdt de schoen goed stand. Ik had niet verwacht dat de Lunar 1+ toch zoveel steun rond de enkel zou geven, maar niets is minder waar. Door de perfecte pasvorm en het naadloze bovenwerk ontstaan er geen drukpunten op de voet die gaan irriteren. Inlopen, zoals met zoveel schoenen noodzakelijk is, is bij deze schoenen nagenoeg niet nodig. Je loopt er zo op weg!
Ook al is de schoen een lichtgewichtje, de zool biedt een comfortabel voetbed dat mee veert met iedere stap en voldoende ondersteuning geeft. Nu heb ik zelf ‘last’ van overpronatie en altijd liet ik neutrale schoenen links liggen. Totdat ik na mijn overstap van lange afstanden naar kortere afstanden een totaal andere looptechniek kreeg en een voorvoetlander werd. Sindsdien loop ik ook op neutrale schoenen (wat mijn keuze in gave hardloopschoenen alleen maar heeft vergroot… en mijn collectie ook).

Run_Andrea_Run_Nike_Fly_Knit_02

[heading size=4 style=underline]After[/heading]
Een experience van 5 kilometer is eigenlijk te kort om te beoordelen of de schoen echt een goede schoen voor mij is, maar deze experience stemt mij zeer positief. De Lunar 1+ zitten als pantoffeltjes en dat eerste gevoel is altijd een belangrijke graadmeter of de schoen ook daadwerkelijk lekker zit tijdens het lopen. Dus hield ik de schoenen nog even aan voor nog wat fotootjes en rondwandelen in het Nike experience centre. Daar was de hele ontwikkeling van de Lunar 1+ en alle verschillende kleuren te zien. Toch blijft mijn favoriete kleur de grijs/roze versie, past goed bij de lay out van de site.
Onze experience werd afgesloten met een heerlijke lunch van pasta, broodjes en vruchtensapjes en nog een gezellig nababbel met de Nike crew.

Run_Andrea_Run_Nike_Fly_Knit_01

Ook de perfect run beleven? De Nike Flyknit Experience is woensdag 13 februari nog aanwezig op het terrein van de Westergasfabriek. Mail voor een afspraak naar runningnl@nike.com.
De Nike Flyknit Lunar 1+ is nu te koop bij de betere hardloopspeciaalzaken en via de Nikestore.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!