Gear, gadgets en lifestyle

Nieuwe schoenen

Blauw in alle kleurschakeringen: kobalt, turkoois, lichtblauw, donkerblauw, babyblauw, luchtblauw, smurfenblauw. Noem een blauw en ik heb het aan mijn voeten gehad. Iedere keer als ik nieuwe loopschoenen nodig heb, kom ik uit op blauw.

[heading size=4 style=underline]Blauw[/heading]Sinds ik loop (2001 geloof ik) zit ik vast aan blauw. En aangezien ik met 1 paar ongeveer 9 maanden doe, kom je al snel uit op ongeveer 9 paar blauwe schoenen, en 1 paar oranje! O, wat was ik toen blij! Maar het volgende paar werd weer blauw en het paar daarna ook. Dat gaat nu dus al jaren zo. Ik heb blauw nooit zo mooi gevonden en ben die kleur nu zooooo spuugzat! Dat is misschien ook de reden dat ik geen zin heb om zuinig te doen met mijn schoenen, ze zijn toch maar blauw. Ik hoop altijd dat het volgende paar een andere kleur zal zijn. En dan laat je weer een test doen, kom je uit op een ander type schoen. En heeeeel toevallig, je raad het al, is dat type dan net weer BLAUW!!!

[heading size=4 style=underline]No more blue[/heading]Maar ik heb hoop. Ik ben weer toe aan nieuwe schoenen. Mijn huidige Saucony Omni 6-jes (turkoois, dat vind ik dan wel weer wat hebben) hebben al flink wat kilometers versleten. Ronald de fysio adviseerde me om, nu ik toch met een blessure loop, op te bouwen met nieuwe schoenen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik mijn voetjes gaan testen. Nieuwe Omni 7 aan de voeten. En die voelden raar aan! Mijn voetjes werden alle kanten opgeduwd. Gelukkig, want ze waren af-zich-te-lijk BLAUW! En ze voelden dus niet als “pantoffeltjes”. Dat betekent weer overstappen naar een nieuw type loopschoen, jippie.

E[heading size=4 style=underline]Nieuwe kleur![/heading]Eerst de Saucony Guide: ROZE!! Voelt beter dan de Omni, maar ik ben er niet echt happy mee. Ik voel gekke steekjes door mijn hele benen heen. Dat kan niet goed zijn. Jammer, was ik toch bijna van dat blauw afgeweest. Volgende (als die maar niet blauw is…): de Mizuno Inspire 4. Wooooooowwww… oranje met roze! De schoen zit al lekker voordat ik hem aanheb. Maar ze zitten ook echt lekker! Ook met lopen. Ze voelen aan als pantoffeltjes en het liefst zou ik ze niet meer uit willen doen.

Dus: meet my new shoes!!  Ein-de-lijk weer voor 9 maanden van dat blauw af. Of misschien langer als ik wat zuiniger doe met mijn schoenen en minder kilometers ga maken. Of als ze echt heel goed bevallen haal ik nog een paar!
Maar voordat ik er mee kan gaan trainen zal ik toch eerst weer rustig op moeten gaan bouwen. Volgens mij is de ontsteking zo goed als weg op mijn enkel en ik heb al een paar keer zonder problemen (op  mijn veel te oude en niet voor mij geschikte Nike Pegasus… ook blauw…) op de loopband gelopen. Eerst dat maar eens uitbouwen. Zolang deze schoentjes schoon blijven, kan ik ze lekker binnen dragen!

Ik ga hollen!!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!