Gear, gadgets en lifestyle

Getest: Nike Flyknit Lunar 1+ vs. Adidas BOOST Energy

Wat doe je als je voor een keuze gezet wordt? Je wilt nieuwe loopschoenen, hebt je oog op een bepaald type laten vallen, komt in de winkel en krijgt een nieuwe revolutionaire schoen van een ander merk voor je neus, waar je ook nieuwsgierig naar wordt… Dan pas je ze alletwee en maakt een vergelijkend warenonderzoekje!

Introducing first…. from the red corner. weighing 186 grams… it hails from Oregon USA, and was rated by many as the most innovative runningshoe ever made. With an lunar sole and using the revolutional Flyknit tehnology this extremely lightweight shoe is up to knocking everbody down with its fabulous looks: NIKKKKEEEEEEEEEEE FLYYYYKNIIIITTTTT LUUUUNAAAAAAAAARRRRRR 1+!!

Nike_vs_Adidas

And presenting in the blue corner, its opponent located in Herzogenaurach, Germany, will take this challenge. Using the revolutionary polyurethaan BOOST technology it is truly unique in the world. Energizing every runner from every level it WILL give you the strengt to break every single record. Here is AAAADIDAAAAAAAAASSS BOOOOOOOSSSTT ENERGYYYYYYYY!!!!!

[heading size=4 style=underline]Nike Flyknit unar 1+ vs. Adidas BOOST Energy[/heading]
Tijdens de Nike Flyknit Experience begin februari werd ik verliefd op de Nike Flyknit Lunar 1+. De schoen is voorzien van het innovatieve Flywire technologie: het bovenwerk bestaat uit 1 naadloos geheel en past zich perfect aan de voet aan. De zool bestaat uit het eerder al gebruikte en zich bewezen lunarlon. Dit levert een ultralichte trainingsschoen op, die er ook nog eens super uitziet!

Run_Andrea_Run_Nike_Fly_Knit_01

Minder bekend en vers van de pers is de Adidas BOOST Energy, die afgelopen woensdag officieel is gelanceerd in Nederland. Adidas heeft een revolutionaire demping ontwikkeling. De schoenentest van Runner’s World (zie editie maart 2013 en runnersweb) heeft nooit eerder een schoen in het testlab gehad die zo goed scoorde op het gebied van demping en veerkracht. Het geheim zit hem in BOOST technologie. De zool bestaat namelijk uit kleine kogeltjes van thermoplastisch polyurethaan, welke worden ‘samengesmolten’ tot de zool. Tijdens de marathon in Tokyo demonstreerde Adidas de werking van de BOOST: de winnaar en de nummer 2 liepen allebei op deze schoen.

20130302_144156 600400

[heading size=4 style=underline]Leeeeet’s get ready to RUMBLLEEEE!!![/heading]
Beide schoenen zijn neutraal en voorzien van de laatste innovatieve technieken. Nike had in de Fywire-lijn al de Flyknit Trainer en Racer op de markt gebracht. De Boost Energy is voor Adidas de eerste loopschoen die met de BOOST technologie is uitgerust. In de loop van 2013 zullen ook de Ride (neutraal) en de Sequence (antipronatie) voorzien zijn van BOOST.

User comments

De Flyknit is net een fractie lichter dan de BOOST, maar is ook een stukje duurder. Voor innovatie wordt een prijs gevraagd: beide schoenen vallen in de hogere prijsklasse. Onderscheid de Flyknit zich door het naadloze Flywire, de BOOST geeft een totaal andere kijk op demping. De heel-to-toe drop is van de Boost een mm minder dan de Flyknit en de BOOST is met zijn hielhoogte van 22 mm ook lager dan de Flyknit (32 mm) en dat is, als je de buitenkant van de schoen bekijkt, verwonderlijk. De Flyknit oogt namelijk eleganter dan de BOOST, die een nogal breed uitlopende zool heeft en een stuk hoger lijkt. De zool van de BOOST bestaat uit 1 doorlopend geheel. De Flyknit heeft nog en dempende binnenzool, weke op het lunarlon is geplaatst.

User comments

Bij beide schoenen is de demping goed te noemen. De BOOST-zool veert meer ten opzichte van de Flyknit. Hierdoor is het gevoel met de ondergrond minder sterk aanwezig. Aan de andere kant genereer je wel een voordeel uit de veerkracht van de BOOST. Met beide schoenen aan de voeten merk je duidelijk verschil. De Flyknit vraagt namelijk een actievere houding, zowel als je stilstaat als tijdens het lopen. De BOOST geeft je het gevoel ‘weg te zakken’ in een warm badje. Inderdaad warm, want waar het bovenwerk van de Flyknit een ademend effect heeft, blijft de warmte van de BOOST meer in de schoen aanwezig. Door het korte testloopje kan ik nog niet beoordelen wat ik fijner vind en of het echt verschil uitmaakt. Beide schoenen zijn zowel als trainingsschoen als wedstrijdschoen uitermate geschikt.
Als laatste vergelijk ik de looks van de schoenen en de kleurkeuze. De Flyknit heeft een ruimere en kleurkeuze en ook oogt de schoen een stukje eleganter. Adidas heeft voor zowel dames als heren in het standaardmodel 2 kleuren. Binnen de Stella McCartney-lijn wordt de BOOST ook aangeboden, als is die dan meteen een stuk duurder. Zeker de modebewuste en kleurgevoelige vrouw zal het oog eerdere laten vallen op de Flyknit, of de kleurige BOOST van Stella McCartney.

[heading size=4 style=underline]Samengevat[/heading]
[one_four]   [/one_four]

[one_four]Nike Flyknit Lunar 1+[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST energy[/one_four]

[one_four]Score[/one_four]

[one_four]Gewicht[/one_four]

[one_four]186 gram[/one_four]

[one_four]239 gram[/one_four]

[one_four]Nike Flyknit[/one_four]

[one_four]Type[/one_four]

[one_four]neutraal[/one_four]

[one_four]neutraal[/one_four]

[one_four]draw[/one_four]

[one_four]Prijs[/one_four]

[one_four]170 euro[/one_four]

[one_four]150 euro[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST[/one_four]

[one_four]Innovatie[/one_four]

[one_four]Flywire[/one_four]

[one_four]BOOST[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST[/one_four]

[one_four]Zool[/one_four]

[one_four]Lunarlon[/one_four]

[one_four]BOOST[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST[/one_four]

[one_four]Heel-toe drop[/one_four]

[one_four]11 mm[/one_four]

[one_four]10 mm[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST[/one_four]

[one_four]Demping[/one_four]

[one_four]goed[/one_four]

[one_four]zeer goed[/one_four]

[one_four]Adidas BOOST[/one_four]

[one_four]Natuurlijk gevoel[/one_four]

[one_four]ondergrond contact[/one_four]

[one_four]sponzig gevoel[/one_four]

[one_four]Nike Flyknit[/one_four]

[one_four]Pasvorm[/one_four]

[one_four]zeer goed[/one_four]

[one_four]goed[/one_four]

[one_four]draw[/one_four]

[one_four]Bovenwerk[/one_four]

[one_four]ademend[/one_four]

[one_four]warm[/one_four]

[one_four]Nike Flyknit[/one_four]

[one_four]Kleurkeuze[/one_four]

[one_four]7[/one_four]

[one_four]3[/one_four]

[one_four]Nike Flyknit[/one_four]

[one_four]Looks[/one_four]

[one_four]elegant[/one_four]

[one_four]bulky[/one_four]

[one_four]Nike Flyknit[/one_four]

 

[heading size=4 style=underline]Conclusie[/heading]

Na 12 ronden eindigt deze match in een gelijk spel! Op basis van het hele korte testloopje dat ik deed zowel in de winkel van Run2Day Amersfoort als buiten op straat is het lastig om al een voorkeur uit te kunnen spreken. Beide schoenen hebben hun voordelen. En nadelen? Eigenlijk heb ik dit niet kunnen ontdekken. Daarvoor zou ik beide schoenen langer moeten testen. En daar ontstaat een probleem, ik zal, gelet op de financiën toch echt een keuze moeten maken… Ok… I can’t choose…. CAN SOMEBODY PLEASE HELP ME OUT!!??

(Met dank aan Run2Day Amersfoort)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!