Gear, gadgets en lifestyle

Prereview: Sportrusten

Stuff to review! Onlangs kreeg ik van Run2Day Amersfoort het ‘Sportrustenpakket voor hardlopen’ om eens aan een blik te onderwerpen. Laat ik eerst beginnen met de basis en de eerste indruk, want het pakket bestaat uit 2 boeken en die heb ik nog niet uit. Maar ook met weinig tijd kun je direct uit de voeten met dit pakket.

[heading size=4 style=underline]Sportrusten?[/heading]Dat klinkt tegenstrijdig, of niet? Als je het letterlijk interpreteert wel, maar waar het om draait is je ademhaling. Zo wel bij inspanning als in rust.
Het programma sportrusten beslaat 100 dagen. Koen de Jong en Bram Bakker nemen je in 2 heel toegankelijk geschreven boeken mee in de wereld die sporten heet en ademhaling. Iedere dag doe je een ademhalingsoefening en daarnaast sport je 3 keer in de week. Door te sporten herwin je energie en de ademhalingsoefeningen ontspannen je wanneer het jou uitkomt. Hierdoor krijg je meer energie en zit je lekkerder in je vel. De boeken zijn zowel voor de niet-sporter als de fanatieke sporter bruikbaar en geven inzicht in je eigen ademhaling en de manier waarop dit invloed heeft op je eigen fysieke en psychische welzijn.

[heading size=4 style=underline]Aan de slag[/heading]Het openen van de doos maakt al enthousiast. Mijn handen jeuken bij het zien van de sportrustenposter en een bijbehorend stickervel. Op de poster staan de 100 dagen, waar je je trainingen en ademhalingsoefeningen op bij kunt houden door een sticker te plakken. Stickers met pleisters en VRIJ gebruik je als je een training over moet slaan door ziekte of feestje. Daarnaast beschrijf je een sportdoel en een doel voor je lichaam of brein.
User comments
Van Koen de Jong kreeg ik de tip om uit het boek Verademing de hoofdstukken 1 en 5 te lezen, dan kun je al direct aan de slag. De komende tijd zal ik je op de hoogt houden van mijn ervaringen met de ademhalingsoefeningen. Maar eerst plof ik op de bank neer met het boek Verademing. Want ontspanning hoort bij sporten.

Net als ik nieuwsgierig geworden?  Meer informatie over sportrusten kun je vinden op www.sportrusten.nl, de facebookpagina, of volg sportrusten op twitter.

(Met dank aan Run2Day Amersfoort)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!