Gear, gadgets en lifestyle

PureBOOST X for ladies door ladies

Gisteravond kon je al wat voorbij zien komen, maar wat was ik eigenlijk aan het doen? Ik bevond me tussen zo’n 70 sport- en healthblogsters in De School in Amsterdam tijdens de global lancering van de nieuwste Adidas schoen, de Adidas PureBOOST X.

[heading size=4 style=underline]Global launch[/heading]Wereldwijd werd deze avond de Adidas PureBOOST X gelanceerd. Een hardloopschoen speciaal ontworpen voor vrouwen, dóór vrouwen. Een schoen met een opvallend uiterlijk, een zachte fit en een bijzondere stride. Niet alleen een lekker kekke kleurtje, maar wat nog meer opvalt is de ruimte tussen de middenvoet en de zool. Er zit een GAT in de schoen! Dit gat, dat wordt veroorzaakt door de ‘floating arch’. Die zorgt er voor dat bij de landing de gewrichtsbanden in de voet, die bij vrouwen flexibeler blijken te zijn dan bij mannen, meer vrijheid hebben. Bij de landing heeft de voet zo meer ruimte wat zorgt voor een natuurlijk gevoel, pasvorm en stride. We zouden het deze avond zelf gaan meemaken.

[heading size=4 style=underline]Back to School[/heading]Voor deze launchparty werd ik verwacht bij De School in Amsterdam. Ik had geen idee wat me te wachten stond, maar kwam voor de deur de meiden van Justkeeprunning al tegen. Een snelle wc stop, waarbij Eveline en ik wel een heel apart duo-toilet ontdekten, voordat we de party crashten. Binnen gekomen werden we ontvangen door de mensen van Adidas en kwamen we in een ruimte waar de nieuwe collectie van Adidas stond uitgestald, met in het midden van de zaal de PureBOOST X op haar sokkel. Met zo’n 70 blogsters raakte ik bijna de weg kwijt, maar wat was het leuk om weer veel bekenden te zien en meiden die ik alleen nog maar digitaal kende, maar nu voor het eerst in real life ontmoette! Samen met Nina van Alwayswith dook ik een photobooth in. Aaargg,… waarom doe ik dit? Omdat het filter zorgt dat je er ALTIJD goed uitziet. Ok dan…

Ondertussen stond de DJ lekker plaatjes te draaien, tot Azina van Adidas het woord nam en ons warm maakte voor wat komen ging: lopen op de Adidas PureBOOST X! Een schoen voor vrouwen, ontwikkeld door vrouwen. Een slimme zet, want het aantal hardlopende vrouwen groeit met de dag! De PureBOOST X is een neutrale schoen met, uiteraard, de BOOST zool. Sinds de lancering van de BOOST demping in 2013 ben ik al fan, dus ik kon niet wachten om ze te testen!
RunAdnreaRun addias PureBOOST X
[heading size=4 style=underline]Stadswild[/heading]Wij zouden het gaan ervaren tijdens een intensieve, leuke en uitdagende training van Stadswild. Superleuk, want bij een training van Stadswild is het altijd de vraag wat je precies gaat doen. Het enige waar je zeker van bent is dat je flink zult zweten (als je lekker fanatiek mee doet), al je spiergroepen een bod komen en je best wel wat verzuring tegenkomt. Lekker! Ik hou daar van. Eerst kregen we een tas met een goedgevulde sporttas en de PureBOOST X en konden we ons omkleden in een grote kleedkamer van De School. Overigens een onwijs vette locatie. Deze oude technische school herbergt nu een restaurant, club, café en ademt nog echt de oude sfeer.
12524303_1014270158634350_7392025722403770716_nOmgekleed en wel stonden we klaar en nam Angelique met haar Stadswild crew ons op sleeptouw door het Rembrandtpark. De eerste stappen op de PureBOOST X waren even wennen. Mijn eerste indruk: zachte demping, weinig ondersteuning (je voeten worden aan het werk gezet), maar onmiskenbaar de energieteruggave van de BOOST. Hardlopen, walking lunges, high knees, jump squats, hardlopen, dips en push ups, nog meer hardlopen, zitten tegen de muur, sprinten, burpees. Ook al was het maar een half uurtje, het was best intensief. En vooral leuk! Na afloop kregen we een lavendelspray op onze handen. Deze aromatherapie geeft rust en terwijl we de geur opsnoven deden we tot slot nog yoga-oefeningen.
12605338_972552649476578_97043474739725536_o
[heading size=4 style=underline]After training we eat[/heading]Binnen werden we ontvangen met fijne muziek en hapjes en drankjes (ok, dat glas water was dus GEEN glas water…) en konden we nog gezellig nakletsen. Of douchen, want in onze rugzak zat ook een handdoek, douchegel en deo. Aan alles was gedacht. Met een pastinaaksoepje sloot ik de avond af en nam afscheid. Adidas onwijs bedankt voor deze launchparty en de mooie spulletjes. Nu thuis lekker de schoenen verder testen, want deze eerste korte kennismaking maakt me nieuwsgierig naar meer.
12644747_10208701716007438_4929627144763526452_n
Foto training: Stadswild

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!