Gear, gadgets en lifestyle

Review: Adidas Adizero Adios Boost 2

Als er wereldrecords op de marathon mee gelopen worden, dan moet ik ze ook hebben. Niet dat ik van plan ben een wereldrecord op de marathon te lopen, maar een pr zou mooi zijn! Dat was mijn gedachte bij de Adidas Adizero Adios Boost 2.

[heading size=4 style=underline]No heavy shit[/heading]Het lichtgewicht broertje van de Energy Boost. Een neutrale schoen, voorzien van de boostdemping in de zool voor energieteruggave. Als je de schoen zo ziet zou je niet zeggen dat hij alsnog een drop heeft van bijna 10 mm. In aanloop naar de marathon heb ik regelmatig op deze schoenen getraind, om aan de mindere ondersteuning en demping te wennen. Niet alleen omdat ze neutraal en een stuk flexibeler zijn, maar ook omdat ze een dunnere zool hebben dan de Energy’s en Supernova Glide’s. Ondanks dat blijft het een fijne schoen om aan de voeten te hebben. Het bovenwerk is wat harder en stugger dan van de andere Boost schoenen, maar door de flap op de wreef heb je daar geen last van. Daarnaast zijn zowel de zool als het bovenwerk flexibel en volgt de schoen de bewegingen van de voet.
RunAndreaRun Adidas Adios Boost 4
[heading size=4 style=underline]Can you feel it[/heading]
Vooral op de baan heb ik enorm veel plezier van de Adios Boost. Je vliegt door het lage gewicht en de reactiviteit over het tartan. Doordat zool dunner is als in de Energy’s behoud je een goed contact met de ondergrond. Die ondergrond voelde ik met de marathon helemaal! Na 42 kilometer asfalt hadden mijn voorvoetjes toch een behoorlijk vermoeid gevoel (beter gezegd: ze deden gewoon pijn, maar dat is niet vreemd na een marathon).
Aan alle kanten is gewerkt om deze schoen zo licht mogelijk te maken. Dat is te zien aan de zool, waarbij alleen op contactplekken het Continental rubber is geplaatst. Het bovenwerk is volledig van mesh met voor de stabiliteit een verstevigde hielkap en verstevigingen van synthetisch materiaal in het bovenwerk.
RunAndreaRun Adidas Adios Boost 2
[heading size=4 style=underline]Workhorses[/heading]
Het enige nadeel van deze schoenen is dat ze ongelooflijk eigenwijs zijn! Ze willen lopen, ze willen voor je werken, maar ze moeten wel luisteren! De afgelopen weken ondervond ik aan den lijve dat het eigen willetje van de Adios soms even wat sturing vraagt.
RunAndreaRun Adidas Adios Boost 5

De Adizero Adios Boost is verkrijgbaar via adidas.nl voor € 150,-. De Adizero Adios Boost is geschikt voor met name wedstrijdlopers of recreatieve lopers die weinig ondersteuning nodig hebben.

Foto’s header, 1 en 2: Harm Dommisse

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!