Gear, gadgets en lifestyle

Review: Adidas Supernova Glide 6 BOOST

Nadat Adidas vorig jaar de BOOST Energy introduceerde, zijn ook andere type Adidas schoenen voorzien van de BOOST zool. Op de Energy’s liep ik vorig jaar al een aantal pr’s. Zouden de Supernova Glides een serieuze aanval kunnen doen om nog scherpere tijden neer te zetten?

[heading size=4 style=underline]BOOST[/heading]BOOST is een ontwikkeling van Adidas, waarbij de schoenzolen volledig zijn herzien. De zool van deze schoenen bestaat uit duizenden kogeltjes van thermoplastisch polyurethaan, welke worden ‘samengesmolten’ tot de zool. Dit materiaal levert een veerkrachtige zool, die voor een reactieve afzet zorgt. Temperatuur heeft geen invloed op de BOOST, zoals dat wel voor andere materialen, zoals EVA geldt. Bij lage temperaturen zijn bijvoorbeeld dergelijke dempingsplaten in loopschoenen stijver dan bij warm weer. Bij de BOOST blijven de eigenschappen van de schoen te allen tijde gelijk.
Na de Energy werden ook de Adidstar, Adios en nu ook de Supernova Glide met BOOST uitgevoerd.
DSC00565
[heading size=4 style=underline]Supernova Glide 6 BOOST[/heading]
De Supernova Glide 6 BOOST is geschikt voor de neutrale loper en heeft een drop van 10mm. Net als bij de Energy’s is het bovenwerk van de schoen volledig naadloos. Het mesh zorgt voor gewichtreducering en optimale ventilatie. Het Torison system (het roze deel op de middenzool, zie foto hieronder) zorgt voor extra stabiliteit in de middenvoet. Door de combinatie van BOOST en EVA is de schoen reactief en voelt deze ‘stijver’ dan de Energy. Het BOOST-materiaal zorgt voor een energieteruggave bij iedere stap die je maakt.

[heading size=4 style=underline]Verschil[/heading]Het verschil tussen de Supernova Glide 6 BOOST en de BOOST Energy zit hem in de stabiliteit. De zool van de Energy bestaat voor 70% uit BOOST, terwijl de zool van de Supernova Glide voor 50% uit dit materiaal bestaat. Het EVA-tussenstuk zorgt bij de Supernova Glide voor wat meer stabiliteit van de schoen, evenals het hielstuk, dat wat steviger is dan bij de Energy. Wie de Energy’s te instabiel vind, zou dus mogelijk beter uit de voeten kunnen met de Glides. Ik heb zelf het idee dat de Supernova Glide 6 BOOST iets reactiever is dan de Energy BOOST, maar dat de Energy’s wat meer demping geven.
Glide 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Just run[/heading]
Normaal gesproken moet je nieuwe schoenen eerst een beetje inlopen. Dat heb ik gedaan. Door meteen de volle trainingen op de Glides te lopen. En zonder problemen! In de meeste gevallen moet het voetbed eerst naar mijn voet gaan staan, maar op de hele BOOST-serie loop ik zo weg.
Opmerkelijk vond ik het gedrag van de schoen op de baan. Waar de Energy BOOST nog het idee geeft dat je jezelf lanceert, is de Glide bijzonder reactief op het tarten. Maar ook op de weg is het een hele fijne schoen. De duurloop van 25 kilometer vloog voorbij. Ik heb het idee iets meer feeling met de ondergrond te hebben dan met de Energy’s.
Door de Continentalzool hebben de Glides een goede grip, zowel op een droge ondergrond, als op nat wegdek, of modderpad. Waar de Energy’s beginnen te glijden, behoudt de Glide zijn grip. Tijdens de Groet uit Schoorl Run heb ik zo mogelijk op alle ondergronden in zeiknatte omstandigheden gelopen en ik was aangenaam verrast door het gedrag van de Glides (ik moet ze nu alleen wel even schoonmaken…).
Al met al is de Supernova Glide 6 BOOST een heerlijke schoen, die ik gerust een grote liefde durf te noemen (sorry Energy BOOST, je moet je plekje nu delen) en waar ik heel veel plezierige kilometers op ga lopen.
1622102_10203144383957610_2135526507_n

2 reacties

  • Viola

    Hallo Andrea, kan iemand (of jij) mij het verschil uitleggen tussen supernova boost, ik heb de groene en de wit met roze randje, en energy boost, ik loop al mijn hele loop leven op Adidas. bijna 30 jaar. en volgens runnersworld van de Energy B

    oost opvolger van supernova boost?? maar ik heb nu dus wel zere knieeen bij het hardlopen??!! en dat voor 140 Euro.ben niet blij! groetjes Viola

    • Andrea

      Hoi Viola. De Energy Boost en Supernova Boost zijn twee verschillende schoenen, geen opvolgers van elkaar! Waar de zool van de Energy Boost bijna volledig uit Boost-materiaal bestaat, heeft de Supernova nog een versteviging (dat roze Torison system in de middenzool). De Supernova biedt daarmee meer stabiliteit en steun dan de Energy Boost. Ik zou zeker even terug gaan naar de winkel en je probleem voorleggen. Ben je misschien ondertussen ook de belasting (omvang van je trainingen en intensiteit) gaan verhogen? Dat zou ook tot (overbelastings)klachten kunnen leiden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!