Gear, gadgets en lifestyle

Review: Adidas Supernova Glide Boost

Er is geen schoen waar ik zoveel kilometers op loop als op de Adidas Supernova Glide Boost. Mijn eerste paar heb ik binnen een half jaar versleten. Na bijna 1.000 kilometer begon het binnenwerk te slijten en merkte ik ook dat de demping minder werd. Tijd voor een nieuw paar. En wat voor lekker stel is dat!

RunAndreaRun-Adidas Supernova Glide Boost 1
[heading size=4 style=underline]Boost your run[/heading]
De Glides zijn geschikt voor de neutrale loper en hebben een drop van 10 mm. Ze geven net iets meer ondersteuning dan de Energy Boost, doordat er een ‘plaat’ in de zool is verwerkt. Hiermee bestaat de zool van de Glides voor 50% uit Boost-materiaal ten opzichte van 70% bij de Energy’s. Het Torison system (het roze deel op de middenzool, zie foto hierboven) zorgt voor extra stabiliteit in de middenvoet. Door de combinatie van BOOST en EVA is de schoen reactief en voelt deze iets ‘stijver’ dan de Energy. Het BOOST-materiaal zorgt voor een energieteruggave bij iedere stap die je maakt. Het bovenwerk is volledig naadloos. Het mesh zorgt voor gewichtreducering en optimale ventilatie.
RunAndreaRun-Adidas Supernova Glide Boost 3
[heading size=4 style=underline]These shoes are made for running[/heading]Een groot voordeel van de Glides (en de andere schoenen in de Boost-serie) is dat ik er zo op weg kan lopen. Bij veel schoenen moet het voetbed eerst naar mijn voet (lees: kromme tenen) gaan staan en moet ik ze eerst goed inlopen. Loop ik te ver of te lang op nieuwe schoenen, dan leidt dat steevast tot het gevoel dat mijn kromme tenen zijn gebroken. Wat gelukkig niet zo is, maar het voelt allerminst plezierig! En dat heb ik bij deze schoenen dus niet. Mijn eerste paar Glides werden ingewijd met een duurloop van 25 kilometer en mijn nieuwe stappers kregen een lap asfalt van 33 kilometer te verteren. Alsof ik op wolkjes liep. Nergens last van! Deze schoenen begeleiden mij als de beste op mijn weg naar Berlijn.
RunAndreaRun-Adidas Supernova Glide Boost 4
[heading size=4 style=underline]Where should I go?[/heading]Naast asfalt gebruik ik de Glides ook regelmatig op de baan. Met Boost op de baan? Ja, met de Glides vind ik dat prima lopen als ik net wat meer demping nodig heb om overbelasting te voorkomen. Anders dan met de Energy’s, waarmee ik van de baan afstuiter, zijn de Glides wat reactiever door de tussenzool. Zelfs op onverharde ondergrond houden de Glides zich prima, al geef ik er dan de voorkeur aan om een schoen met wat meer grip te dragen. Al met al is de Supernova Glide Boost een schoen die voor zowel de recreatieve als wedstrijdloper prima mogelijkheden biedt om op bijna alle soorten ondergrond  heel veel kilometers weg te tikken.
RunAndreaRun-Adidas Supernova Glide Boost 5

De Supernova Glide Boost is verkrijgbaar via adidas.nl en bij hardloopspeciaalzaken voor € 140,-. De Supernova Glide Boost is geschikt voor zowel recreatie- als wedstrijdlopers. Benieuwd of deze schoen ook geschikt is voor jou? Ga dan even naar je hardloopspeciaalzaak, laat je informeren en doe een looptestje.

Foto’s: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!