Gear, gadgets en lifestyle

Review: ASICS Finish Advantage tight

Het is even wurmen, maar dan zit je er ook in. De ASICS Finish Advantage Tight. Een compressie tight en een soort van opvolger van de ASICS Muscle Motion tight.

[heading size=4 style=underline]ASICS Finish Advantage Tight[/heading]De Muscle Motion Support ken je denk ik nog wel: een zwarte tight met op strategische punten aangebrachte compressiepanelen, die opvielen door hun kleurtje. Door nieuwe ontwikkelingen heeft ASICS nu een tight ontwikkeld, die de hoeveelheid Muscle Support verdubbelt. Meet the Finish Advantage! De tight biedt extra steun aan spieren en kan de vermoeidheid in de belangrijkste spieren verminderen. De compressie zorgt namelijk voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Einddoel van deze tight: de meest efficiënte loophouding volhouden. Hiermee zou je prestatievoordelen moeten ervaren.
Asics RunAndreaRun
[heading size=4 style=underline]Wetenschap & precisie[/heading]In de juiste houding (blijven) hardlopen, is dé sleutel tot betere prestaties. Dat is de conclusie van wetenschappelijk onderzoek naar de lichamelijke effecten bij vermoeidheid op lange(re) afstanden. Met biometrische tests ontdekten wetenschappers de sleutelonderdelen die hardloopprestaties nadelig kunnen beïnvloeden: de quedriceps, het bekken, de kuiten en de knieën.

De aandachtsgebieden & technologieën:
• core riem: houdt het bekken in de juiste positie noodzakelijk voor de juiste hardloophouding
• knie stabiliteit: ondersteunt de mediale en laterale beenspieren om de impact op de knie te verdelen en verminderen
• quadriceps muscle support: verhoogt de knie extensie (strekking) en behoudt de juiste kniehoek
• kuit muscle support: voorkomt vermoeidheid en pijn in de kuiten

[heading size=4 style=underline]Wat levert dat dan op?[/heading]Een tight die er nogal shiny uit ziet met gave en stoere details als lettering en reflectie. Ook de belijning van de panelen, die de spieren ondersteunen, zorgen voor een mooie belijning. Om al debovengenoemde gebieden extra te ondersteunen, ontwikkelde ASICS een aangepaste formule van Viscomagic. Een veelzijdig materiaal dat enerzijds de vier aandachtsgebieden ondersteunt en tegelijk comfortabel stretcht, zonder naden. Resultaat: kracht en ondersteuning, zonder een compromis voor het comfort.
Asics RunAndreaRun
[heading size=4 style=underline]Does it work?[/heading]Dat is de grote vraag. Ik ken de Muscle Motion lijn en dat vind ik fijne tights. Dat was al aardig wurmen om ze aan te krijgen. Dus ik was meer dan benieuwd naar de Finish Advantage, die twee keer zoveel compressie belooft. De eerste keer de Finish Advantage tight aanpielen kostte wel even moeite. Vanwege een squatkont draag ik een M, maar ik heb wel het idee dat ik voor de benen beter een S zou kunnen dragen. Probleem is dat ik een S echt niet over de heupen krijg. De M zit verder als gegoten, maar ik merk dat ik, nu ik hem een aantal keer gedragen en gewassen heb, de tight iets te los zit rondom knieën en onderbenen. Tip: niet te veel squaten, dan zit ie perfect.
Asics RunAndreaRunDe tight zit als gegoten en heel opvallend: het is één van mijn weinige tights die niet, ik herhaal NIET, afzakt! Eenmaal aan zit ie als een huis. En lekker ook! Het materiaal beweegt uitstekend mee en hindert nergens. De ondersteuning van de spieren is niet direct waarneembaar, maar is wel merkbaar bij een lange duurloop. Ik heb het idee minder moeite te hebben met afstand en tempo. De benen blijven langer ‘fris’. Onbewust grijp ik deze tight als ik een lange duurloop of zwaardere training of wedstrijd op de planning heb. Mits hij niet in de was zit. Ik denk dat dat wel veel zegt over hoe fijn ik hem vind!
Nog een pluspunt: het materiaal is dun en erg ademend en zelfs bij de wat hogere temperaturen is de tight goed te dragen zonder oververhit te dragen. Hopelijk blijft dat ook zo als de temperaturen dik boven de 20 graden uitkomen.

De Finish Advantage Tight is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €120,- en wees vooral niet bang om hem erg strak taan te schaffen!

Foto’s: Harm Dommisse

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!