ASICS Fuji Lite2
Gear, gadgets en lifestyle

Review: ASICS Fuji Lite2

Soms vallen puzzelstukjes zo op hun plek. Dat gevoel had ik ook met deze schoenen. In de ASICS Fuji Lite2 vond ik een trailmaatje om lekker mee door de bossen te crossen!

Partner in crime

De meeste loopkilometers maak ik op de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig bosrijk gebied met leuke brede paden, single tracks, zandpaden, afgewisseld met hier en daar best wat serieuze hoogtemeters. Om in het bos te komen moet ik twee kilopmeter via de weg lopen. Een stukje asfalt moeten mijn trailschoenen dan ook wel kunnen handelen zonder dat de noppen meteen slijten.
Ik ging op pad met de ASICS Fuji Lite2. Een lichte trailschoen, voorzien van de vernieuwde FLYTEFOAM- tussenzool, die is gemaakt van gerecycled materiaal. Dit zorgt voor een lichtgewicht schoen met een fijne schokabsorptie en energieteruggave bij de landing. Dat merk ik vooral op de verharde ondergronden.
De looks van deze schoenen mogen er ook zijn. Ik hou van kleur en deze kleurencombinatie vind ik top! Voor de heren is de Fuji Lite2 er in blauw/geel.
Maar een trailschoen is een trailschoen en daarmee wil je gewoon offroad door de bossen crossen. Zo gezegd, zo gedaan. Van korte runs van 5 kilometer tot afstanden boven de halve marathon, deze schoenen vervelen niet! En dat wil voor mijn voeten wat zeggen. Door mijn mortons neuroom kan ik enorme last krijgen van mijn linkervoet. Ik doe daarom altijd een oude insole, waar mijn voet al goed ingedrukt staat, in nieuwe schoenen. En als ik dan zo weg kan lopen zonder onderweg last te krijgen is de schoen een match voor mij.
De noppen op de buitenzool zijn in mijn ogen vrij subtiel (maar ik ben dan ook wat extremere schoenen met extreme grip gewend voor het obstacle racen). Ze bieden tractie waar nodig, maar geven mij net te weinig vertrouwen in mijn schoenen als het aankomt op modderige paden en in mul zand. Ik slip dan toch sneller weg met de voeten dan ik gewend ben in andere schoenen.

De specs:
Type: neutraal/lichte overpronatie
Gewicht: 245 gram (dames maat 40)
Drop: 4 mm

Ik heb zelf smalle voeten, dus deze schoenen zitten mij als gegoten. Maar ik kan me voorstellen dat als je een bredere leest hebt, de schoenen erg strak aan zullen voelen. Iets om bij de aanschaf van je schoenen even alert op te zijn.

Conclusie

De ASICS Fuji Lite2 is een heel toegankelijke trailschoen, waar je direct op weg loopt. Ik vond de schoen het fijnste lopen op bos- of grindpaden. Bij modderige paden en mul zand gaf de zool mij te weinig grip en slipte ik weg. Alhoewel ASICS zelf aangeeft dat de buitenzool is ontworpen voor meer tractie op dit soort lastige ondergronden, ben ik op dit punt minder tevreden. Maar dat neemt niet weg dat dit een allround trailschoen is waar ik heel veel fijne kilometers op kan maken.

De ASICS Fuji Lite2 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 130,-. Laat wel even middels een looptest bij een hardloopspeciaalzaak analyseren of deze schoen bij jou past.

In samenwerking met Het PR Bureau en ASICS.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!