Gear, gadgets en lifestyle

Review: Asics Gel-Kayano 20

Dit jaar viert Asics de 20e verjaardag van een schoen, die nog steeds ongekend populair is: de Gel-Kayano. Ter ere van dit mooie jubileum bracht Asics deze jubileumeditie uit. Een schoen die de technische evolutie van Asics perfect illustreert.

[heading size=4 style=underline]20 jaar[/heading]De schoen heeft namelijk echt een evolutie doorgemaakt in 20 jaar en mag zich de voortrekker noemen in de Asics-technologie. Dit heeft geresulteerd in een schoen, die zich jaarlijks verder ontwikkelde en nu één van de meest technologisch geavanceerde hardloopschoenen van ASICS is geworden.

[heading size=4 style=underline]Asics feitjes[/heading]De Gel-Kayano 20 is geschikt voor lopers met een lichte tot matige overpronatie en biedt comfort en stabiliteit met als resultaat een verbetering van de loopprestaties. De nieuwste doorgevoerde technologieën zijn de ASICS FluidRide- en FluidFit-technologie, het Gel Cushioning System, de Full Lenght Guidance Line en I.G.S.

Asics:
FluidRide is de nieuwste evolutie op het gebied van de tussenzooltechnologie, die zeer licht is en tegelijkertijd een ultieme schokdemping en veerkracht biedt waardoor hardlopers langer en sneller kunnen lopen. Door de aanpassingen aan de tussenzool kon een nieuwe leest van SpEVA 55 met een hogere dichtheid worden gebruikt, die samen met de Clutch Counter zorgt voor een grotere stabiliteit en effectievere afwikkeling van hak tot teen.

FluidFit maakt gebruik van een technische inzet voor in twee richtingen stretchend mesh in combinatie met andere stretchmaterialen die voor een perfecte, persoonlijke pasvorm zorgen.

Naast de nieuwe technologieën heeft de Gel-Kayano-serie vanaf de introductie in 1993 door de jaren heen constante ontwikkelingen doorgemaakt die al snel door hardlopers werden opgepikt en nog steeds in de Gel-Kayano 20 te vinden zijn, zoals een GEL Cushioning System voor de hak en voorvoet, de Full Length Guidance Line en het Impact Guidance System (I.G.S.) voor een verbeterde afwikkeling en de DYNAMIC DUOMAX-tussenzool.

Kayano 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Run them[/heading]
Dat zijn heel veel termen, maar hoe lopen ze nou? Dat heb ik getest op verharde en onverharde ondergrond. Niet op de baan, want dan heb ik de voorkeur voor de Asics Gel-Super J33. De demping en verstevigde hielkap zorgen voor een ultiem draagcomfort. De landing is zacht en daarmee is deze schoen heel erg geschikt voor de lange afstandsloper die overproneerd. Ideaal dus voor de lange duurlopen in voorbereiding op de marathon. Zowel op asfalt en op de wat gelijkere onverharde ondergronden houdt de schoen zich perfect. Bij een wat meer ongelijke of erg zachte ondergrond ontbreekt het gevoel met deze ondergrond. En drassige weilanden kun je beter vermijden…
1920229_10203249020973470_1762333116_nOpvallend detail van deze toch al zo opvallende Kayano’s: op de neus staat de historie van de Kayano.
Ten opzichte van de Gel-Kayano 19 is deze versie wat lichter. De damesversie heeft een verhoging van de drop met 3 mm. Dit moet de achillespees meer ontzien, maar voor wie de Gel-Kayano 19 gewend is en aan nieuwe schoenen toe is, doet er verstandig aan even bij de speciaalzaak langs te gaan voor een test.

Bron: Asics

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!