Gear, gadgets en lifestyle

Review: Asics Gel-Nimbus 15 Lite-Show

Wat doe je als je nieuwe schoenen hebt? Juist! Heel snel naar buiten rennen om kilometers te maken! De Asics Gel-Nimbus 15 Lite-Show lopen niet alleen lekker, maar vergroten ook jouw zichtbaarheid. Een veilige schoen voor de wintermaanden dus!

[heading size=4 style=underline]Reflective pack[/heading]De Nimbus 15 Lite-Show is één van de zes modellen die Asics dit najaar op de markt heeft gebracht, die voorzien is van de reflectivepack. Naast de reflecterende belijning en glow in the dark zool, is het mesh in de schoen voorzien van een garen die sterk reflecterend werkt. Het licht wordt rechtstreeks terug gekaatst naar de bron. Doordat de reflectie in de draad is verweven, slijt deze reflectie niet. Het gehele bovenwerk van de schoen is er op gericht jouw zichtbaarheid in het donker te vergroten.

[heading size=4 style=underline]Gel-Nimbus 15 Lite-show[/heading]En dan open je de doos. BAM!! Neonroze brandt in mijn ogen! Niet alleen in het donker of bij slecht weer zijn deze schoenen goed zichtbaar, bij daglicht kun je ook niet om ze heen! De kleur valt helemaal in mijn straatje! Hoe opvallender, des te beter. De Gel-Nimbus 15 is een schoen die geschikt is voor neutrale lopers en lopers met een lichte supinatie (onderpronatie). Nu ben ik zelf alleen een lichte overproneerder, maar door mijn voorvoetlanding kan ik prima uit de voeten met neutrale schoenen. Ik ben daarom ook benieuwd hoe deze schoenen mij gaan bevallen. De schoenen staan bekend om hun comfort en ondersteuning en zijn zeer geschikt voor de langere trainingssessies.
1370201_656591981031309_725408530_n

Asics omschrifjt de Gel-Nimbus 15 als volgt:

Deze 15e versie kunnen we zonder overdrijven de meest comfortabele versie ooit noemen. Dit model introduceert een nieuw upper van FluidFit, in twee richtingen stretchend mesh. Samen met het Heel Clutching Systeem en de Discrete Eyestay Constructie heeft deze schoen gegarandeerd een fantastische persoonlijke pasvorm.

De lange SpEVA-leest en innoverende FluidRide tussenzool voegen nog eens extra comfort toe en zorgen voor een ultiem luxueuze loopbeweging.

Het Trusstic-systeem in het herenmodel biedt wat meer torsiestijfheid voor extra ondersteuning.

Deze editie is ook uitgerust met een Full Length Guidance Line, die zorgt voor een efficiëntere afwikkeling van landing tot afzet, zelfs wanneer je moe wordt.

Het hightech schokabsorberende loopgevoel maakt de GEL-NIMBUS 15 de ideale schoen voor lange trainingen.

[heading size=4 style=underline]Run it[/heading]Veel technologische termen, maar wat merk ik daar nu van tijdens het lopen? De eerste test is tijdens een avondtraining bij de atletiekvereniging. We lopen eerst 1,5 kilometer in buiten de baan. Het is net of ik überzachte en comfortabele pantoffeltjes aan heb. Daarnaast is iedere stap bij de landing alsof ik op wolken land, terwijl ik toch echt op asfalt loop. De schoenen zitten comfortabel en het lijkt inderdaad of ze naar mijn voeten gaan staan naarmate ik er meer op loop.
Voor op de baan vind ik de schoenen minder geschikt. Normaal gesproken loop ik op de baan met schoenen met wat minder demping, omdat het tartan ook al dempend werkt. De Gel-Nimbus 15 biedt alleen zo veel demping dat ik het idee krijg over de baan te stuiteren. Iets te veel van het goede dus. Daarnaast hebben mijn baanschoenen een minder grote drop dan de 11mm van de Gel-Nimbus 15.
Tijd om de schoenen eens aan een duurloop te onderwerpen. Hiervoor kies ik een route met diverse ondergronden: asfalt, straatstenen en bos. Omdat ik het idee heb dat ik net iets te veel ‘last’ heb van het anti-supinatie deel van de schoen (mede door de drop gebruik ik de hiel bij de landing iets meer dan anders), draag ik er een Mysole zooltje in met de juiste ondersteuning voor mij. En dat werkt prima! Het regent, maar ondanks het gladde bladerdek en asfalt heb ik vrij goede grip op de ondergrond. Een nadeel van de cushioning is echter wel dat het gevoel van contact met de ondergrond minder is. Daarentegen heb je minder last van de schokbeweging van het hardlopen, wat deze schoenen uitermate goede trainingsschoen maakt voor lange duurlopen. Ze zijn ook nog eens prima geschikt voor de herfst- en wintermaanden. Ze zitten heerlijk warm en een plons water over de voet heen leidt niet meteen tot een kletsnatte voet. Ze zijn behoorlijk spatwater bestendig!
Asics 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Flash[/heading]Maar wat deze Gel-Nimbus 15 zo speciaal maakt is de reflective pack. De schoenen hebben een hoge reflecterende werking. Dat is makkelijk te testen in het donker. Zet de schoenen in een donkere woonkamer en laat het licht in de hal branden. De schoenen reflecteren op door het invallende licht. Een foto maken met flits leidt tot een overbelichte foto. Daarnaast is de zool voorzien van glow in the dark delen. Qua zichtbaarheid zijn ze da bomb! Natuurlijk moet je als je in het donker gaat trainen altijd zorgen dat je goed zichtbaar bent voor het andere verkeer. De Gel-Nimbus 15 Lite-show is daarbij een perfecte aanvulling op je outfit.
Kortom: dit is een schoen waar ik heel veel plezier van ga hebben tijdens mijn duurlopen.
Asics 1 Collage

De Asics Gel-Nimbus 15 Lite-Show is te koop bij de hardloopspeciaalzaak.

Met dank aan Asics en Runnersworld Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!