Gear, gadgets en lifestyle

Review: Asics GEL-SUPER J33

Hoe leuk is het als je op schoenen loopt die in Nederland nog niet eens op de markt zijn? Maak kennis met de nieuwste telg uit de 33-collectie van Asics, de Gel-Super J33. En? Hoe lopen ze? Te lekker!! En ze zien er nog eens gaaf uit ook!

[heading size=4 style=underline]33 collectie[/heading]In 2011 lanceerde Asics de 33-collectie. De schoenen binnen deze collectie laten je kennis maken met natural running maar bieden wel bescherming, flexibiliteit, comfort en ondersteuning en dat allemaal in een lichtgewicht schoen. De natuurlijk beweging van de 33 gewrichten in de voet (what’s in a name) wordt versterkt door de gebruikte technologieën in de schoenen, zoals de Propulsion Trusstic en de ASICS Guidance Line.

[heading size=4 style=underline]Gel-Super J33[/heading]Naast de eerder uitgebrachte 33’s (onder andere de Excel33, Lyte33 en Electro33) is het nu de beurt aan de Gel-Super J33. Een heel bijzondere schoen, want dit is de eerste natural-runningschoen voor overproneerders! Door de specifieke plaatsing van de FluidAxis-lijn krijgt het subtailaire gewricht in de voet de juiste ondersteuning, zodat ook de overproneerder de voet op de meest natuurlijke manier afwikkelt. De Gel-Super J33 is daarmee een ideale schoen voor de kortere afstanden en kan prima als 2e paar schoenen functioneren. Voor de langere afstanden waarbij vermoeidheid kan optreden wordt wel geadviseerd een schoen met extra bescherming en comfort te dragen, zoals de Gel-Kayano of de GT2000.
J33 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Dus?[/heading]Maar hoe lopen ze nu? Dat heb ik getest op de baan en op de weg (het bos was me de laatste weken iets te drassig voor deze schoenen, waarvan het bovenwerk geheel uit mesh bestaat: waterdoorlatend dus). En eerlijk waar, dit is een heerlijke aanvulling als trainingsschoen. Vooral op de baan heb ik er veel profijt van. De tartan baan biedt van zichzelf al wat demping, waardoor de schoen het liefst zo min mogelijk demping moet bieden anders stuiter je in de rondte. En dat is precies de J33: hij is super lichtgewicht, maar biedt toch net dat beetje extra ondersteuning die ik als overproneerder nodig heb. Het bovenwerk is naadloos en bestaat geheel uit mesh. Daardoor heeft de schoen geen irritante drukpunten van naden, is ademend (best fris als het vriest) en voelt aan als een pantoffeltje. De reactiviteit en tegelijkertijd het comfort dat de J33 biedt is bijzonder. Ik heb het idee over de baan te vliegen en geniet van iedere meter die ik loop. Het directe gevoel met de ondergrond is duidelijk aanwezig, ook al is er nog sprake van een drop van 6 mm (voor de ‘echte’ natural runner toch wel veel voor een natural-running schoen).
1479419_10202596451619644_671051887_n
Voor de korte duurloopjes op de weg is de Gel-Super J33 ook erg geschikt, mits ik de baantraining en duurloop niet achter elkaar op deze schoen loop. Ik merk dat ik nog moet wennen aan de schoen en heb na de training wel wat last van stijve kuiten. Asics geeft niet voor niets aan: zeer geschikt als 2e paar trainingsschoen. Maar ik denk dat ik er ook prima mee uit de voeten kan met de kortere wegwedstrijden.

Bron: Asics

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!