Gear, gadgets en lifestyle

Review: Asics Noosa Tri 9

Kan het nog bontgekleurder! Ja dat kan! Meet the Asics Noosa Tri 9. Asics stond aan de wieg van het gebruik van ongelooflijk felle kleuren in schoenen. Een aantal jaar terug keek iedereen me vreemd aan als ik met de Noosa Tri 6 ten tonele verscheen, maar tegenwoordig blend je in de kleurenoorlog en is van opvallen geen sprake meer. Of toch een beetje? Want de Noosa Tri-serie zie je eigenlijk maar heel weinig op straat. Waarom?

[heading size=4 style=underline]Noosa[/heading]Eigenlijk richt Asics zich met de Noosa Tri (en de Noosa Fast) op triatleten. Niet voor niets is deze schoen vernoemd naar de Australische badplaats Noosa, waar jaarlijks een triatlon georganiseerd wordt. Deze lichtgewicht schoen laat makkelijk water door (ook van binnen naar buiten, altijd makkelijk als je nog natte voeten hebt na het zwemmen) en wordt standaard geleverd met snelsluitingen voor de veters, zodat je ze snel aan kunt trekken. Misschien is dat de reden dat de meeste lopers toch voor een andere schoen kiezen of simpelweg niet in contact komen met de Noosa. Niet alle hardloopspeciaalzaken  hebben de Noosa in hun collectie en de schoen is niet een standaardschoen die vaak uit een voetanalyse naar voren komt.
RAR_Twice_as_nice-3
[heading size=4 style=underline]The facts[/heading]De Asics Noosa Tri 9 is net als de vorige edities een lichtgewicht schoen met een overpronatieblokje erin. Geschikt dus voor de loper met lichte tot matige overpronatie. Het Impact Guidance System en de Guidance Line zorgen voor een meer natuurlijke afwikkeling van de hak naar de teen, terwijl de Propulsion Trusstic zorgt voor een lager gewicht van de schoen en extra stabiliteit aan de voet tijdens de afzet. De Wet Grip zool zorgt voor een stevige grip, ook op natte ondergronden, en met een drop van 10 mm een heerlijk comfortabele schoen.
RAR_Twice_as_nice-2

[heading size=4 style=underline]Blote kakkies[/heading]Als een triatleet met blote voeten in deze schoenen moet, zal ik ze zo testen ook. Ik loop nooit met blote voeten in schoenen, dus dat zit voor mij echt heel vreemd. In eerste instantie zitten de schoenen heel comfortabel, want de binnenkant van de schoen is naadloos. Maar omdat ze nog net even te nieuw zijn begint er toch een drukplekje op de wreef te ontstaan. Sokken aan dus en weer verder. De grip is opvallend goed op zowel asfalt als onverharde ondergrond vergeleken met een doorsnee hardloopschoen. Glij ik op nat asfalt met menig schoen alle kanten op als het regent, daar heb je bij de Noosa echt een heel stuk minder last van. Nog een voordeel is het mesh bovenwerk van de schoen, waardoor warmte en vocht snel afgevoerd worden. Het allerleukst is eigenlijk  het kleurgebruik in de Noosa. De laatste series waren combinaties van de meest knallende neonkleuren bij elkaar. Zo ook de Tri 9, waarvan het bovenwerk een facelift heeft ondergaan. Als je met je neus op de schoen zit, zie je nog hele grappige details ook: plaatjes en teksten ‘swim bike run’. Tip: doe het licht uit en je krijgt dit. Can you resist?

DSC00604

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!