Gear, gadgets en lifestyle

Review: Brooks PureFlow2

Toen ik de Brooks PureFlow2 in handen kreeg, moest ik even met mijn ogen knipperen. Niet alleen de kleur is ongelooflijk opvallend en deed bijna pijn aan de ogen (me like), maar een dergelijk model schoen ben ik van Brooks niet gewend. Mijn voeten jeukten al om deze schoen aan een uitgebreide kilometertest te onderwerpen.

[heading size=4 style=underline]WomenOn[/heading]Dat ik deze schoenen in handen kreeg had alles te maken met een prijsvraag en onwijs veel geluk. Op WomenOn werd gevraagd jouw ultieme Flow moment te beschrijven. Laat ik daar nou net die week een gedichtje over geschreven hebben. Ik was zo verrast toen ik een mailtje ontving dat ik gewonnen had! Ik won niet alleen de Brooks PureFlow2, maar ook een startbewijs voor de ladiesrun Flow in Eindhoven en een clinic slimlopen. Helaas kon ik door mijn vakantie in Berlijn niet bij de clinic aanwezig zijn, maar tijdens de ladiesrun genoot ik dubbelop! Ook niet gek als je een PR loopt.

[heading size=4 style=underline]PureProject[/heading]De PureFlow2 is een schoen uit het Brooks PureProject. Een lijn van schoenen voor iedere loper, waarbij een meer natuurlijke loopstijl wordt bevorderd. Hiervoor zijn 5 nieuwe technologieën in de schoenen uit het PureProject verwerkt:
– Dual toe flex: een gleuf tussen de grote teen en de tenen daarnaast moet zorgen voor meer flexibiliteit in de voorvoet en meer natuurlijke balans.
– Midsole: het natuurlijke BioMoGo materiaal in combinatie met de reactiviteit van de Brooks DNA biedt comfort.
– Ideal heel: de rond aflopende hiel dwingt je meer op de voorvoet te landen en gebruik te maken van de zwaartekracht tijdens je voorwaartse beweging.
– Nav Band: het elastiek dat over de instap van de schoen is gespannen garandeert een perfecte pasvorm.
– Anatomical Shape: de vorm van de schoen volgt de contouren van de voet en geeft ondersteuning.
Daarnaast is het bovenwerk zo vorm gegeven dat deze zich om de voet heen vormt en het aanvoelt als een ‘next-to-nothing-feel’.
45694_10201684475420809_527708120_n

[heading size=4 style=underline]Fit[/heading]Je kan er niet om heen. Als je de andere type schoenen van Brooks kent, valt deze schoen op om de looks. De zool oogt minder massief, de kleuren knallen de doos uit, maar meer in het oog springt de Nav Band. Daarnaast is de tong geen losse flap, maar geïntegreerd in het buitenwerk.
Vergroten de nieuwe doorgevoerde technologieën de pasvorm? Ik kan niet ontkennen dat zodra ik de schoenen aan heb het gevoel krijg heerlijke pantoffeltjes aan te hebben. Het voetbed ondersteunt de voet op de juiste plaatsen. Het binnenwerk is van zacht materiaal zonder druk- en schuurpunten en geschikt om met blote voeten in te lopen. En dat heb ik niet snel met hardloopschoenen!
994553_10201690111281702_862456749_n

[heading size=4 style=underline]Minimal?[/heading]De schoenen uit het PureProject zijn alle gericht op het bevorderen van de natuurlijke manier van hardlopen. Dat wordt mede tot stand gebracht door het lage gewicht van deze schoen (210 gr) en de doorgevoerde technologieën. Mag deze schoen zich minimalistisch noemen? Met een drop van 4 mm schuurt het tegen de grens aan, maar is een prima schoen om de overgang te maken van de traditionele hardloopschoen naar minder. Wil je minder drop, kies dan voor 1 van de andere modellen uit het PureProject, zoals de PureDrift of PureConnect.
994860_10201684473340757_1403776944_n

[heading size=4 style=underline]Feel[/heading]De Brooks PureFlow2 is een neutrale schoen. Met mijn voorvoetlanding kan ik prima op neutrale schoenen lopen. Waar ik wel even aan heb moeten wennen is de lagere drop, dan waar ik normaal gesproken op loop.
Het aantrekken is even vreemd, doordat je je voet door de Nav Band moet steken. Ook de tong en het veteren is even wennen. Eenmaal aan staan de schoenen volledig naar de voet. Een voordeel is dat door de positionering van de tong deze niet zal gaan schuiven over de wreef en drukplekken veroorzaken.
Net als bij andere schoenen test ik op verschillende ondergronden: asfalt, bosgrond en de baan. Voor de baan vind ik de schoen minder geschikt. De demping van het tartan en de demping van de schoen werken dubbel, waardoor ik zo ongeveer over de baan stuiter.
Op asfalt en bosgrond bewijst de schoen waar die voor gemaakt is.  De kilometers schieten onder de PureFlows door. De demping is genoeg om de grootste impact op te vangen, maar gaat zeker niet ten koste van het gevoel met de ondergrond. Ook in het bos kun je met de PureFlows prima uit de voeten. De schoen biedt voldoende stabiliteit voor oneffen terrein. Kortom: een heerlijke (trainings)schoen. In wedstrijden heb ik ze nog niet gedragen.

Met dank aan WomenOn en Brooks en speciale dank aan Nathalie en Vivian.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!