Gear, gadgets en lifestyle

Review: Compry Recovery

“Wat heb jij nou aan je benen?” Ik postte een foto op instagram waarin mijn benen in 2 oranje Michelinpop-benen waren veranderd. Wie niet beter zou weten had gedacht dat ik een ernstige vorm van obesitas had gekregen.

[heading size=4 style=underline]Compry Recovery[/heading]Gelukkig werden die oranje benen veroorzaakt door iets anders. Ik zat namelijk met mijn benen in de Compry Recovery van Herzog Medical (je weet wel, van de compressiekousen). De Compry laat zich het beste omschrijven als een mobiele beenmasseur. Hij bestaat uit twee ‘benen’, de oranje ‘broekspijpen’ waar je je benen in steekt, die verdeeld zijn in 4 compartimenten (voet, kuit, knie, bovenbeen). Met een rits rits je deze van de tenen tot aan de lies dicht. Aan de compartimenten zitten slangetjes voor de luchttoevoer, die in een brede kabel naar een computerkastje leiden. Stekker in het stopcontact en met de afstandsbediening kun je een programma instellen. De lucht wordt nu in het eerste compartiment (voet) gepompt. Zodra de druk op het hoogtepunt komt, wordt het volgende compartiment gevuld en het eerste loopt leeg. Deze cyclus herhaald zich tot bovenaan het been en begint dan weer van voren af aan. Zo krijg je een stuwende massagebeweging, waarbij afvalstoffen beter worden afgevoerd en je sneller herstelt. De massagesterkte is op vier verschillende standen in te stellen en een enkel programma duurt een kwartier. Je kunt ook een bepaalde spiergroep in de been aanpakken bij specifieke klachten.

[heading size=4 style=underline]Ik ga op reis en ik neem mee…[/heading]De  afgelopen weken heb ik in aanloop naar de marathon de Compry Recovery na mijn trainingen gebruikt in combinatie met de compressiekousen. Tijdens en tot een uur na de trainingen droeg ik de kousen. In de avonduren gebruikte ik dan de Compry Recovery. Vooral na de lange duurlopen was het heerlijk om op deze ‘luie’ manier te herstellen: benen op de bank, thee in de hand en tv kijken. Ik bouwde de sterkte van de massage dan op van programma 1 naar 3.
De Compry Recovery is makkelijk mee te nemen, maar neemt wel wat ruimte in je bagage in. Zo lag ik na de Trail des Fantomes met de Compry op bed en ook na de marathon van Berlijn heeft de Compry Recovery dagelijks zijn werk mogen doen.
10394853_10204984815247242_6642469655936096861_n

[heading size=4 style=underline]Investering[/heading]De aanschaf van een Compry Recovery is een investering, zo’n 600 euro, maar daar tegenover staat dat je je mobiele beenmasseur altijd bij de hand hebt. Hij is ook te huur, voor bijvoorbeeld een trainingskamp met je club, in aanloop naar een wedstrijd, etc. Neem daarvoor even contact op met Herzog Medical.
Ik heb de Compry Recovery ervaren als een fijne aanvulling op de compressiekousen. Juist omdat op deze manier ook de spieren in de bovenbenen onder handen worden genomen (Compry Recovery) en de afvalstoffen uit het gehele been worden afgevoerd, in plaats van alleen uit het onderbeen (kous). Daarnaast is het ook heerlijk ontspannend en het toetje op je trainingen of wedstrijden.

[heading size=4 style=underline]Testen??[/heading]Wil je de Compry Recovery ook eens proberen? Kom dan op vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober naar de stand van Herzog Medical op de marathon Expo in Amsterdam (ik ben er vrijdag en zaterdag). Je hebt dan de mogelijkheid de Compry Recovery vrijblijvend uit te proberen en zelfs de kans om er eentje te winnen!

 

 

2 reacties

  • Margot

    Klinkt heerlijk… Nu moet ik altijd bij vriendlief gaan zagen achter een massage als er weer eens een kramp in mijn kuit is geschoten. Voor ‘gewoon zware’ benen na een lange duurloop moet ik nog meer uit de kast halen 😉 Hoewel ik niet mag klagen want hij doet het uiteindelijk wel…

    Ik denk er wel over na om compressiekousen aan te schaffen. Vriendlief heeft er van Herzog gekocht voor zijn marathon(trainingen), maar ik vind het gelijk wat overdreven om die te gebruiken voor mijn halve marathons.

    • Andrea

      Helemaal niet overdreven hoor, voor iedere loper van ieder niveau zijn ze geschikt. Bij iedere training maakt je lichaam afvalstoffen aan in de spieren, hoe gevorderd of beginner je ook bent. Iedereen heeft er dus baat bij 🙂 Op de Expo’s bij de marathons van Eindhoven en Amsterdam zijn ze te krijgen met een beursaanbieding 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!