Gear, gadgets en lifestyle

Review: de snelle vegetarier

Ik ben gek op eten. Dus toen ik het verzoek kreeg van Jacinta Bokma om haar kookboek ‘De Snelle Vegetarier’ te reviewen was ik meteen enthousiast! Ja, ik ben gek op vlees! Maar iedere dag vlees eten is niet nodig. Maar om een lekker gezond vegetarisch gerecht op tafel te zetten, waar toch voldoende voedingsstoffen in zitten, vind ik dan best wel weer lastig.

[heading size=4 style=underline]Kookzin[/heading]Bij het lezen van de eerste bladzijden krijg ik bijna de neiging om meteen naar de supermarkt te rennen. De toegankelijk geschreven inleiding belooft me wat ik wil weten: vegetarische maaltijden die gezond èn lekker zijn. De recepten zijn ontstaan vanuit een behoefte en authentieke Oosterse, Italiaanse en Nederlandse recepten zijn vertaald naar een hedendaagse vegetarische versie. De verschillende soorten recepten zijn per hoofdstuk onderverdeeld, zoals het ontbijt, Hollandse nieuwe en toetjes. Allemaal bedoelt om van te genieten, want dat is het toverwoord in dit kookboek. Maar dat genieten mag niet ten koste gaan van onze aarde. Door vegetarisch te eten en met verantwoorde producten te koken kunnen we een steentje bijdragen om onze wereld te beschermen. Een mooi streven. Want hardlopen doe ik nog steeds het liefst buiten in de natuur. En zo nu en dan een dag geen vlees is met deze recepten zo moeilijk nog niet.
Veggie 1 Collage

[heading size=4 style=underline]Easy does it[/heading]“De snelle vegetariër” is het 4e deel in de reeks van kookboeken van www.devegetarier.nl. De Dikke, de Dunne en de Kleine gingen dit deel reeds voor. Jacinta Bokma geeft je op een humoristische wijze een kijkje in haar keuken en haar gezin, waar de mooie foto’s van getuigen. Sommige recepten zien er best tijdrovend of lastig uit, maar het bijschrift van Jacintha geeft me moed: het valt allemaal erg mee en uiteindelijk staat er een heerlijk gerecht op tafel. Met post-its heb ik al vast wat recepten uitgekozen die ik binnenkort eens ga maken, zoals spaghetti met avocado en sugar snaps of het Holland-meets-Asia-currypotje. Te starten met een bezoekje aan de markt morgen! Mijn eerste blik op dit kookboek is dus zeker positief. Nu nog zien dat ik net zulke mooie gerechten op tafel kan toveren als op de foto’s…
Veggie 2 Collage

Nieuwsgierig? ‘De Snelle Vegetarier’ is bij Bol.com te koop voor € 19,95.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!