Gear, gadgets en lifestyle

Review: Fitbit Charge HR

Wat moet je als hardloper of fanatiek sporter nu eigenlijk met een stappenteller? Dat vroeg ik me een paar jaar geleden af. De functie ‘stappen tellen’ is nuttig voor wie een non-actief leven leidt. Wij, hardlopers, bewegen toch genoeg? De doorontwikkeling van de simpele stappentellers tot overcomplete activitytrackers heeft er toe geleid dat zelfs ik er nu mee weg loop!

[heading size=4 style=underline]Fitbit Charge HR[/heading]Nadat ik vorig jaar de Fitbit Flex heb mogen testen, testte ik nu een telg uit de nieuwe generatie: de Fitbit Charge HR. Grote verandering ten opzichte van de ‘klassieke; versie is de hartslagmeter in de polsband en de diverse data die direct af te lezen zijn uit het schermpje.
De Fitbit Charge HR is verkrijgbaar in diverse mode kleurtjes, zodat ze matchen bij je outfit. In tegenstelling tot bij de Flex kun je niet simpel even van kleur bandje wisselen. De sensor is namelijk een vast onderdeel van je bandje. Deze sluit zich als een horloge met gespje om de pols, dus geen kliksysteem dat makkelijk los kan laten. De hartslagsensor draag je aan de bovenzijde van de pols. Hiervoor hoef je het bandje niet superstrak aan te trekken. Ook op een gaatje losser wordt de hartslag nauwkeurig geregistreerd.
RunAndreaRun Protest Fitbit
[heading size=4 style=underline]Motivator[/heading]
Ok, het ziet er mooi uit, maar wat kan het nu eigenlijk? De bediening is simpel, een enkele knop. Daarmee lees je op de display de tijd, aantal stappen, hartslag, gelopen afstand, aantal verdiepingen en verbrande calorieën af. Maar de meeste informatie haal je uit het online Fitbit-programma of via de app. De gegevensoverdracht gaat respectievelijk via een dongle of bluetooth. Zo krijg je al je activiteiten inzichtelijk en word je met de neus op de feiten gedrukt als je als sporter toch even iets te veel van je rustdag geniet. Ook je slaapritme wordt geregistreerd, waarmee je zicht krijgt op de effectiviteit van je nachtrust. In het programma kun je daarnaast je voeding- en vochtinname registreren en zelfs je glucosewaarde (mocht je prikken). Door bepaalde targets te halen ontvang je badges. Een leuke en simpele manier van motiveren.
In het gratis pakket is het nastreven van persoonlijke doelen vrij beperkt, maar mocht je willen dan kun je een upgrade van het programma aanschaffen. In het Premium pakket kun je nauwkeurige doelen stellen (afvallen of actiever worden bijvoorbeeld), kun je data analyseren (bijvoorbeeld het bijhouden van je voedingsmacro’s) en je vooruitgang ten opzichte van je vrienden bij houden.
RunAndreaRun Protest Fitbit
[heading size=4 style=underline]Voor elk wat wils[/heading]
De gebruiksvriendelijkheid en entertainment zijn uitmuntend. Fitbit is niet voor niets marktleider als het aankomt op activitytrackers. Het online programma zit ook goed in elkaar. Of je nu serieus online je progressie bij wilt houden of voor de lol badges spaart (zoas ik), Fitbit kan iedere sporter bekoren. Met een uitbreiding van de producten wordt de doelgroep van activitytrackers alleen maar breder. Naast de Fitbit Charge HR, zoals ik testte, is ook sinds kort de Fitbit Charge (zonder hartslagmeter) en de Fitbit Range (sportwatch met hartslagmeter en GPS) verkrijgbaar. De Fitbit Charge HR heeft een consumentenadviesprijs van € 149,-.

Foto’s: Harm Dommisse

Advertorial – Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Fitbit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!