Gear, gadgets en lifestyle

Review: Garmin Forerunner 15

Op zoek naar een sporthorloge zonder poespas? Ik testte de Garmin Forerunner 15 en ik was verrast wat dit wondertje allemaal kan! Niet alleen een fijn sporthorloge met verschillende functies, zoals GPS, maar ook nog eens een activitytracker!

[heading size=4 style=underline]Functies[/heading]De Forerunner 15 oogt klein bij andere Forerunners, wat sierlijker en verfijnder. Hij is ook nog eens in vijf verschillende kleuren beschikbaar, dus zonder meer is dit het meest modieuze klokje van Garmin. Maar uiterlijk zegt niet alles, want uiteindelijk gaat het toch om de functies. Het horloge laat zich simpel bedienen. Dat komt mede omdat er bijna geen menu’s zijn met tig verschillende opties. Een druk op de knop en de GPS verbinding komt tot stand. Nog een druk op de knop en de timer begint te lopen. Je hebt dus geen keuze uit geavanceerde workouts of verschillende sporten. Laatste kun je wel invoeren in Garmin Connect. De Forerunner meet tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik. Maar is dat voor de meeste sporters niet voldoende? Optioneel kun je je hartslagmeter gebruiken of een voetsensor (voor als je veel binnen sport).
Forerunner 15 1[heading size=4 style=underline]Connect[/heading]Na je training synchroniseer je je data via en kabeltje naar het online programma Garmin Connect en kun je al je data uitlezen. Net als bij de andere Forerunners zie je een gedetailleerd kaartje van je route (inc. hoogteverschil) en als je met hartslagmeter traint wordt dit ook in een grafiekje aangegeven.
De batterij gaat lang mee, dus je hoeft niet dagelijks je Forerunner op te laden. Inactief gaat de batterij tot 5 dagen mee of 8 uur in trainingsmodus.

[heading size=4 style=underline]Activitytracker[/heading]Maar wat is toch dat ‘Move!’ in mijn beeldschermpje? Blijkt de Forerunner 15 ook nog eens een activitytracker te zijn! Na een uur van op je kont zitten is het tijd om te bewegen. De melding verdwijnt pas als je even een wandelingetje van een paar minuten hebt gemaakt. Je stappen worden nauwkeurig bijgehouden, evenals je verbrandde calorieën. Met de Forerunner 15 is het dus niet nodig nog een andere activitytracker te gebruiken. Scheelt weer wat ruimte om je pols.
10380270_10204381057793683_6979432573762472711_n
[heading size=4 style=underline]Dus?[/heading]
De Gamrin Forerunner 15 is een simpel, makkelijk bedienbaar sporthorloge zonder te veel poespas. Wie genoeg heeft aan het meten van tijd, afstand en snelheid kan met dit horloge prima uit de voeten. De activitytracker is een leuke bonus. En de prijs? Voor € 150,- (excl. hartslagmeter en voetsensor) is ie voor jou! Een hele schappelijke prijs als je andere GPS-horloges vergelijkt met de Forerunner 15.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!